Dorpsraad Afferden gaat verder met zes leden

Waar vandaag (20 maart) overal werd gestemd voor de Provinciale Staten en het Waterschap viel er in het Limburgse Afferden nog iets meer te kiezen. De plaatselijke bevolking kon namelijk tevens een stem uitbrengen op een kandidaat voor Dorpsraad Afferden. Circa 28 procent heeft daar gebruik van gemaakt en dit betekent dat de nieuwe dorpsraad met zes leden onder wie twee nieuwe leden door gaat.

In totaal werden 266 geldige stemmen voor de Dorpsraad uitgebracht. De meeste stemmen gingen naar de oudgedienden Henk Hendriks (61), Ton Wijers (126), René Aengenend (42) en Cor van Ginkel (16). De nieuwkomers Pauline Spoor en Piet Manders behaalden 12 respectievelijk 9 stemmen. 18 stemmen werden ongeldig verklaard.

In de eerstvolgende bestuursvergadering van Dorpsraad Afferden zullen de functies worden verdeeld. Dan zal eveneens afscheid worden genomen van oudgedienden Jan Verijdt, Ferdinand Zegers en Jessica Nienhuis. Dat geldt ook voor Frans Theunissen alhoewel hij nog wel enige tijd beschikbaar blijft om de kas van de Dorpsraad te beheren.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 72)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht