Dorpsraad Afferden kondigt verkiezingen aan

Woensdag 20 maart vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap plaats. In Afferden mogen bewoners nog iets extra’s doen. Zij kunnen die dag namelijk ook hun stem uitbrengen voor een nieuwe samenstelling van de Dorpsraad in Afferden. Tenminste als er genoeg kandidaten zijn die zich willen aanmelden om zitting te nemen in die Dorpsraad.

Gezien de veelheid aan onderwerpen op het bordje van deze club hoopt voorzitter Henk Hendriks met minimaal acht personen verder te kunnen. ”Op dit moment zijn we echt met te weinig mensen. Ook al zijn we best wel laat, ik hoop dat nog een aantal kandidaten zich zal aanmelden, zodat mensen ook echt wat te kiezen hebben.”Dorpsraad Afferden vergadert ongeveer 10 keer per jaar en neemt gevraagd en ongevraagd initiatieven om de leefbaarheid in het dorp in stand te houden en te bevorderen. Daarnaast is de Dorpsraad gesprekspartner bij diverse projecten. Dit kan binnen het dorp zijn, maar ook op gemeentelijk of provinciaal niveau. Verder is de ‘Offerse’ Dorpsraad vertegenwoordigd in een samenwerkingsverband met andere dorpsraden in de gemeente Bergen.

Kandidaten kunnen zich opgeven via dorpsraad@afferden-limburg.nl. Na aanmelding zal de kandidatenlijst volgens Hendriks zo spoedig bekend worden gemaakt. Bij voldoende kandidaten kunnen bewoners uit Afferden woensdag 20 maart tussen 7.30 en 21.00 uur in een aparte ruimte in Iedershuus hun voorkeur uitspreken.

 


Nog geen reacties geplaatst.

door | mrt 11, 2019 | Afferden, Gemeente Bergen

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

door | mrt 11, 2019 | Afferden, Gemeente Bergen

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest