Duo-expositie in Museum Het Petershuis

“Dromen zijn er om te verwezenlijken; passie moet je volgen”. Dat is het motto van kunstenaars Anita Lintzen (objecten) en Ida Tervoort (schilderijen) die vanaf 24 maart 2019 exposeren in Museum Het Petershuis in Gennep.

Anita Lintzen zette haar eerste stappen in de kunst met brutale groen- en bloemdecoraties. Die maakt zij nog steeds. Maar vanuit de bloemsierkunst heeft zij zich verder ontwikkeld in het creëren van objecten. De extremiteiten in haar werk zijn karakteristiek en uniek. Anita heeft een
geheel eigen stijl ontwikkeld en werkt met materialen, vooral afvalmateriaal, die dagelijks op haar pad komen, Met het plezier dat zij beleeft in het scheppen van de objecten hoopt zij ook andere mensen wat vrolijkheid te brengen.

De schilderijen van Ida Tervoort zijn een reflexie van de sfeer en haar gevoel tijdens het schilderen. Zij wordt geïntrigeerd door het steeds veranderende licht, door schaduwen die ontstaan bij het scheiden van de dag naar de avond en de nacht naar de vroege ochtendzon. Haar schilderijen hebben een dromerige sfeer; de fraaie portretten verraden een warme interculturele en menselijke belangstelling.

De expositie ‘DE ONWERKELIJKE WERKELIJKHEID’ is van zondag 24 maart tot en met maandag 22 april (Tweede Paasdag) te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: van wo. tot en met zo. tussen 13.30 en 17.00 uur. Paaszondag gesloten; Paasmaandag geopend. De toegang is vrij; een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld. Meer informatie op www.museumhetpetershuis.nl 

Foto: Werk van Anita Lintzen/Meisje met hoofddoek van Ida Tervoort.

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest