Een poppy voor elke gesneuvelde soldaat

In 2020 staat de gemeente Gennep stil bij 75 jaar vrijheid. Driekwart eeuw geleden begonnen de geallieerden op 8 februari 1945 met Operation Veritable, een grootschalig militaire operatie tegen de Duitse bezetter. Tijdens deze operatie is ook de gemeente Gennep bevrijd is.

Voor deze vrijheid hebben vele mensen hun leven gegeven. Op de militaire begraafplaatsen in Milsbeek, Ottersum en Gennep herinneren de graven van 220 gesneuvelde soldaten aan deze periode.

Om hen op bijzonder wijze te herdenken is Bianca van Dreumel met het Veritable Poppy Project gestart. Begin november 2019 worden er 220 keramische poppies gemaakt door kunstenaar Daantje Kip en Bianca van Dreumel en inwoners van de gemeente Gennep die graag een poppy willen maken en schenken.
Op 14 februari 2020 worden de poppies geplant op alle militaire graven in Milsbeek, Ottersum en Gennep. Voor elke soldaat een poppy met zijn eigen naam. De poppies blijven staan tot 5 mei 2020 en zullen daarna als kunstwerk bij elkaar gezet worden op een openbare plek in de gemeente Gennep.

Iedereen die het Veritable Poppy Project een warm hart toedraagt, kan het ondersteunen door een poppy te doneren en/of te maken. Een poppy doneren kost 3 euro. 
Meer informatie hierover en over het project is te vinden op www.veritablepoppyproject.nl

Inwoners Lob van Gennep zijn er nog niet gerust op

Inwoners van de Lob van Gennep kunnen in de toekomst natte voeten verwachten. Bij extreem hoog water wordt dit gebied onder water gezet om wateroverlast in steden in Noord-Brabant en Zuid-Holland te voorkomen. Hoe vinden de dorpsbewoners het dat hun huizen...

Mogelijk misbruik gehandicapten Dichterbij

De politie is een onderzoek gestart naar mogelijk misbruik bij stichting Dichterbij in Gennep. Twee groepen gehandicapte kinderen en jongvolwassenen zijn mogelijk maandenlang ernstig mishandeld, verwaarloosd en onzedelijk betast, zo schrijft De Telegraaf....

Summmertime Gennep gaat voor Brexit

Circle J stal gisteren tijdens SumMmertime Brexit de show op de Markt in Gennep. Deze band bracht een explosieve mix van folk en punk met doedelzak, banjo, mandoline en tin whistle. Terwijl een verloren regenbui voor wat verkoeling zorgde kon men tot half...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest