Een poppy voor elke gesneuvelde soldaat

In 2020 staat de gemeente Gennep stil bij 75 jaar vrijheid. Driekwart eeuw geleden begonnen de geallieerden op 8 februari 1945 met Operation Veritable, een grootschalig militaire operatie tegen de Duitse bezetter. Tijdens deze operatie is ook de gemeente Gennep bevrijd is.

Voor deze vrijheid hebben vele mensen hun leven gegeven. Op de militaire begraafplaatsen in Milsbeek, Ottersum en Gennep herinneren de graven van 220 gesneuvelde soldaten aan deze periode.

Om hen op bijzonder wijze te herdenken is Bianca van Dreumel met het Veritable Poppy Project gestart. Begin november 2019 worden er 220 keramische poppies gemaakt door kunstenaar Daantje Kip en Bianca van Dreumel en inwoners van de gemeente Gennep die graag een poppy willen maken en schenken.
Op 14 februari 2020 worden de poppies geplant op alle militaire graven in Milsbeek, Ottersum en Gennep. Voor elke soldaat een poppy met zijn eigen naam. De poppies blijven staan tot 5 mei 2020 en zullen daarna als kunstwerk bij elkaar gezet worden op een openbare plek in de gemeente Gennep.

Iedereen die het Veritable Poppy Project een warm hart toedraagt, kan het ondersteunen door een poppy te doneren en/of te maken. Een poppy doneren kost 3 euro. 
Meer informatie hierover en over het project is te vinden op www.veritablepoppyproject.nl

FAST heeft maximale speeltijd nodig voor winst

FAST heeft de eerste competitieoverwinning binnen. De volleybalsters versloegen de Limburgse buur Peelpush in een zinderende strijd met 3-2. De zege hing aan een zijden draadje, want in de beslissende vijfde set hadden de bezoekers uit Meijel bij 14-15 de winst voor...

Waarschuwing, klei en modder op de wegen

In de natte jaargetijden komt vervuiling van de weg met klei en modder regelmatig voor. Agrariërs en loonbedrijven rijden met trekkers en aanhangwagens over de weg, terwijl de banden onder de klei zitten. Dat is gevaarlijk, want klei op de weg...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest