Eervolle seizoensafsluiting voor FAST

FAST sluit kampioenspoule met opgeheven hoofd af
Het besef kwam wellicht pas op de terugweg huis, maar de speelsters van FAST verdienden in de boeiende strijd tegen titelkandidaat Sliedrecht Sport alle eer. De Roze Brigade had in sporthal De Basis een groot aandeel in spectaculaire vijfsetter maar won niet. De ploeg van trainer Bijsterbosch verloor eervol met 3-2. (Door Jos Gröniger)

FAST schoot in Sliedrecht uit de startblokken en de snelle 0-3 voorsprong gaf het team vleugels. Een dipje na enkele discutabele arbitrale beslissingen kwam de Roze Brigade zelfverzekerd te boven. Met 23-25 werd Sliedrecht Sport op achterstand gezet. Ook in de tweede set toonde FAST veerkracht en werklust. In een set met prachtige rally’s hield de ploeg Sliedrecht steeds in het vizier, maar kon niet voorkomen dat de thuisclub de stand met 25-22 in evenwicht bracht.

De tegenslag werd gepareerd want FAST sloeg in de derde set hard terug. Sliedrecht Sport werd op ruime achterstand gezet. Deze marge bleek groot genoeg om het sterk terugvechtende Sliedrecht op afstand te houden en met 22-25 de setwinst te nemen.

Het niveau uit de derde set kon FAST in de daaropvolgende set niet vasthouden en met ruime cijfers (25-15) dwong de titelkandidaat de vijfde set af. Daarin was de thuisploeg uiteindelijk de meest koelbloedige en won de beslissende set met 15-10.

Coach Bijsterbosch zei na afloop dat hij trots was op zijn ploeg.

De FAST-speelsters namen de complimenten met gemengde gevoelens in ontvangst. De teleurstelling overheerste en dat sprak volgens trainer Harmen Bijsterbosch boekdelen. “De meiden zijn teleurgesteld omdat ze met 3-2 verloren hebben van Sliedrecht Sport. Dat zegt genoeg, we hebben hier weer laten zien dat we in de kampioenspoule thuishoren.”

door | 15,apr,2019 | Gennep, Volleybal

DEV Arcen steelt overwinning, koploper te sterk voor Heijen

EWC '46 speelde afgelopen zaterdagavond thuis op sportpark Oude Linde in Well tegen de rode lantaarndrager VVV '03 uit Venlo. Het werd een reguliere zege voor de thuisploeg die met 3-1 won en daarmee de problemen voor de Venlonaren nog groter maakte. VV Heijen mocht...

Lauf Racing Team past programma 2019 aan

**verklaring Lauf Racing Team**Beste fans en volgers van Lauf Racing Team,Tot onze spijt hebben wij helaas besloten om in 2019 NIET deel te nemen aan het Eurol NK Autocross.Vanwege privé keuzes kunnen wij de combinatie Eurol NK Autocross en Autocross Masters niet...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest