Eervolle seizoensafsluiting voor FAST

FAST sluit kampioenspoule met opgeheven hoofd af
Het besef kwam wellicht pas op de terugweg huis, maar de speelsters van FAST verdienden in de boeiende strijd tegen titelkandidaat Sliedrecht Sport alle eer. De Roze Brigade had in sporthal De Basis een groot aandeel in spectaculaire vijfsetter maar won niet. De ploeg van trainer Bijsterbosch verloor eervol met 3-2. (Door Jos Gröniger)

FAST schoot in Sliedrecht uit de startblokken en de snelle 0-3 voorsprong gaf het team vleugels. Een dipje na enkele discutabele arbitrale beslissingen kwam de Roze Brigade zelfverzekerd te boven. Met 23-25 werd Sliedrecht Sport op achterstand gezet. Ook in de tweede set toonde FAST veerkracht en werklust. In een set met prachtige rally’s hield de ploeg Sliedrecht steeds in het vizier, maar kon niet voorkomen dat de thuisclub de stand met 25-22 in evenwicht bracht.

Video-ad

De tegenslag werd gepareerd want FAST sloeg in de derde set hard terug. Sliedrecht Sport werd op ruime achterstand gezet. Deze marge bleek groot genoeg om het sterk terugvechtende Sliedrecht op afstand te houden en met 22-25 de setwinst te nemen.

Het niveau uit de derde set kon FAST in de daaropvolgende set niet vasthouden en met ruime cijfers (25-15) dwong de titelkandidaat de vijfde set af. Daarin was de thuisploeg uiteindelijk de meest koelbloedige en won de beslissende set met 15-10.

Coach Bijsterbosch zei na afloop dat hij trots was op zijn ploeg.

De FAST-speelsters namen de complimenten met gemengde gevoelens in ontvangst. De teleurstelling overheerste en dat sprak volgens trainer Harmen Bijsterbosch boekdelen. “De meiden zijn teleurgesteld omdat ze met 3-2 verloren hebben van Sliedrecht Sport. Dat zegt genoeg, we hebben hier weer laten zien dat we in de kampioenspoule thuishoren.”

door | 15,apr,2019 | Gennep, Volleybal

Weys - speciaal

Gennep stopt 75.000 euro in Boels Ladies Tour

De gemeente Gennep spendeert de komende drie jaar 75.000 euro aan de Boels Ladies Tour. Met het aangaan van de overeenkomst zal Gennep tot en met 2021 start-, doorkomst- en finishplaats zijn voor de wielerklassieker. De investering pas binnen de visie van...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest