Elzendaalcollege beloond met Gezonde Schoolkantine Schaal

De schoolkantine van het Elzendaalcollege Gennep heeft de Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend, en dat zelfs voor het tweede jaar op rij. De school laat hiermee zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Ook de locatie Boxmeer kreeg de Schoolkantine Schaal toebedeeld.

Video-ad

Leerlingen, locatiedirecteur Piet Barten en Anouscka Brabers van de werkgroep Gezonde School krijgen de schaal overhandigd door Linda Hoebink (uiterst rechts) van het Voedingscentrum.

Het Elzendaalcollege heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De school wil een omgeving vormen waarin gezond kiezen gemakkelijker moet zijn omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van haar leerlingen.

“Dit doen we niet alleen door het kantineaanbod aan te passen, maar ook door leerlingen hier bewust van te maken’, vertelt rector Jacques Marsmans. “Tijdens diverse lessen wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.”
Het kantineaanbod bestaat onder andere uit gezonde broodjes, groente en fruit en er is altijd water beschikbaar. Zo staan er waterkannen in de kantine tijdens de pauzes en kunnen leerlingen bij de watertap hun eigen flesje vullen.

door | apr 18, 2019 | Gennep, Gezond & zorg, Jeugd

Slagerij Arno de Best inspireert leerlingen

Tijdens "Land van Cuijk-Maasduinen On Stage" was Slagerij Arno de Best een van de twee honderd bedrijven waar de ruim 1000 leerlingen terecht konden voor vragen over het vak. De Meester-slager is al een geruime tijd aan het zoeken naar jong talent die...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest