Elzendaalcollege beloond met Gezonde Schoolkantine Schaal

De schoolkantine van het Elzendaalcollege Gennep heeft de Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend, en dat zelfs voor het tweede jaar op rij. De school laat hiermee zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Ook de locatie Boxmeer kreeg de Schoolkantine Schaal toebedeeld.

Leerlingen, locatiedirecteur Piet Barten en Anouscka Brabers van de werkgroep Gezonde School krijgen de schaal overhandigd door Linda Hoebink (uiterst rechts) van het Voedingscentrum.

Het Elzendaalcollege heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De school wil een omgeving vormen waarin gezond kiezen gemakkelijker moet zijn omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van haar leerlingen.

“Dit doen we niet alleen door het kantineaanbod aan te passen, maar ook door leerlingen hier bewust van te maken’, vertelt rector Jacques Marsmans. “Tijdens diverse lessen wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.”
Het kantineaanbod bestaat onder andere uit gezonde broodjes, groente en fruit en er is altijd water beschikbaar. Zo staan er waterkannen in de kantine tijdens de pauzes en kunnen leerlingen bij de watertap hun eigen flesje vullen.

door | apr 18, 2019 | Gennep, Gezond & zorg, Jeugd

Brasserie ‘t Geveltje genomineerd maar niet gewonnen

Brasserie 't Geveltje in Gennep was trots genomineerd zijn als beste horeca-leerbedrijf van de provincie Limburg. Helaas werd er niet gewonnen, maar desalniettemin een goed gevoel aan overgehouden.Volg of start jij komend schooljaar een horeca opleiding?...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest