‘Experimenten’ in Gennepse Kenniskeuken

Regelmatig zijn er wisselexposities te zien in de Kenniskeuken van de bibliotheek aan het Ellen Hoffmannplein in Gennep. Foto’s, schilderijen, carnaval, vele onderwerpen zijn al de revue gepasseerd. Deze keer is de ruimte gereserveerd voor ‘Experimenten’ van Lieneke Teeuwen uit Gennep. Haar verrassende kunstwerkjes zijn tot zondag 26 mei te zien tijdens de openingsuren van de bieb.

Creatief, onderzoekend en verrekte handig, dat zijn misschien wel aardige omschrijvingen die goed passen bij de 32-jarige Lieneke. Zelf gevlochten manden en vazen gemaakt van reclamefolders, miniaturen van fimoklei, schilderingen van plakkaatverf, kostuums, werken met special effect make up en nog heel veel meer. De expositie ‘Experimenten’ neemt de bezoeker mee naar een deel van Lienekes wereld. 
”Ik moet wat doen. Ik ben altijd zoekende in mijn omgeving. Wil dingen doorgronden. Dat is essentieel voor mijn bestaan”, zegt de onderzoekende Gennepse die fan is van fantasiefestivals als Elfia in Arcen. Zij werkt met allerlei materialen en komt tot verrassende eindresultaten. Neem bijvoorbeeld de kleurrijke van reclamefolders gevlochten manden en vaasjes, of het van speciale materialen gemaakte elfenkostuum met pijl en boog dat zij gebruikt heeft in de fantasiewereld van Elfia. 
Een half jaartje heeft zij de kunstacademie gevolgd om te besluiten dat zij toch het beste op haar manier de wereld creatief vorm kan geven. Een gevarieerde wereld van donker en licht, verrassend kleurrijk en dan weer somber, maar altijd vragend stellend en onderzoekend. Een stukje van die wereld is tot zondag 26 mei terug te zien in de kenniskeuken, in de benedenverdieping van de Gennepse bieb. Woensdagmiddags is Lieneke erbij om zo nodig tekst en uitleg bij haar expositie te geven.

Video-ad

Zonnige start Summmertime 2019

Vandaag was de eerst zaterdag van Summmertime Gennep 2019. Komende 10 weken is er elke zaterdag feest op de markt in hartje Gennep.

Expositie en boekpresentatie De Maasduinen

Zaterdag 29 juni vindt om 14.30 uur de opening plaats van de tentoonstelling ‘Soms rijmt het beeld’ in kunsthuis De Bakkerij in Bergen met beeldend werk, schilderijen en tekeningen van Madeleine Jansen. Bij die gelegenheid zal het gelijknamige boek ‘Soms...

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest