Expo 70 jaar ‘t Bombakkes

Expo 70 jaar ‘t Bombakkes

Carnavalsliefhebbers kunnen er niet omheen. De Gennepse carnavalsvereniging ‘t Bombakkes bestaat 70 jaar. In de Kenniskeuken van de Gennepse bieb is tot half maart een bescheiden expositie over deze jubilerende vereniging opgesteld. Tijdens openingsuren van de bieb is deze expo te bezoeken.

De Gennepse vastelaovendclup is ouder dan 70 jaar want in 1946 is deze carnavalsclub opgericht. Dit jaar staat pas de 70ste prins in de persoon van Prins Stefan d’n Urste aan het roer zodat er toch gesproken kan worden van een jubileum. In de jaren 1949, 1950 en 1953 (watersnood) kende ‘t Bombakkes namelijk geen prins.
In de expositie grotendeels samengesteld uit de persoonlijke verzameling van oud prins Gérard van Duuren krijgt men middels foto’s, posters, documenten en andere materialen een beeld van ruim 70 jaar ‘t Bombakkes.
Een van de pronkstukken is de strijkplank die jarenlang op de Mertzitting is gebruikt. Die moest er voor zorgen dat de carnavalsvierder de handen vrij hand had terwijl het bier toch altijd onder handbereik was.

Foto: Jan Wessels, Gérard van Duuren en Albert van Megen leggen de laatste hand aan de expositie 70 jaar ‘t Bombakkes.

door | jan 31, 2019 | Carnaval, Gennep

Weys - speciaal
Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest