Extra ambulance voor Bergen

Bergen krijgt overdag een tweede ambulance naast die ziekenwagen die nu al 24 uur paraat staat, aldus de Limburger.

Daar staat tegenover dat de gemeente Gennep haar ziekenwagen kwijt raakt. Deze gemeente en Mook en Middelaar worden voortaan bediend door de ambulancediensten in Boxmeer/Haps (Brabant) en Berg en Dal (Gelderland).

Gennep
Dat zijn de afspraken die de ambulancediensten in de regio’s Noord-Limburg, Brabant en Gelderland hebben gemaakt met de ziektekostenverzekeraars. Die afspraak betekent dat er op 1 augustus ook een einde komt aan een proef met het stationeren van een ziekenwagen in Gennep. Met die proef werd twee jaar geleden begonnen omdat de ziekenwagen in de kop van Noord-Limburg te vaak te laat kwam. De gemeente Gennep werkte mee aan de proef door een standplaats ter beschikking te stellen en is zeer tevreden over de resultaten van het experiment.

Met het schrappen van de ziekenwagen in Gennep krijgen de ziektekostenverzekeraars, die op moeten draaien voor de kosten van de ambulancezorg, hun zin. De verzekeraars staan op het standpunt dat ze al betalen aan ambulancezorg in Gennep omdat ze afspraken hebben met de ambulanceposten in Brabant en Gelderland.

Tekst: De Limburger 

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest