Faillissement biljartvereniging Afferden lijkt afgewend

Faillissement biljartvereniging Afferden lijkt afgewend

door | sep 21, 2018 | ABC Topke, Afferden, Biljart, Politiek | 1 reactie

Berichtgeving in lokale media en op Maaslandradio over een mogelijk faillissement van ABC ’t Töpke was gebaseerd op een brandbrief geschreven door het bestuur en gericht aan de gemeente Bergen en gedateerd twee maanden geleden.

Kosten gemaakt door en voor de biljartvereniging, zoals nieuwe lakens en investeringen werden in het verleden betaald uit de bar-omzet die het biljarten voor de beheerder opleverde. Bij de ingebruikname van de nieuwe accommodatie is deze regeling niet meegenomen in het contract en de huurafspraken met Iedershuus. Nu de kosten bij de biljartvereniging actueel werden en gedekt dienden te worden ontstonden dus de acute geldproblemen.

Gesprekken zijn inmiddels gevoerd met de gemeente Bergen en met het stichtingsbestuur van Iedershuus. Zowel de gemeente als ook het bestuur van Iedershuus hebben hun bereidwilligheid uitgesproken en zijn er concrete voorstellen gedaan om de dekking van de kosten rond te krijgen.

Verder heeft ABC ’t Töpke structurele maatregelen genomen om tot een reductie van kosten te komen en is er verdergaande actie ondernomen om meer sponsoren aan te trekken. Dit alles lijkt nu zijn vruchten af te werpen en het gesuggereerde directe faillissement is hiermee voorkomen, zodat deze vereniging voor Afferden en de gemeente behouden kan blijven. ABC ’t Töpke laat weten dat het nog steeds open staat voor andere partijen die een financiële injectie willen geven om verdergaande groei te stimuleren.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad