Fanfare/drumband Eendracht viert 120ste verjaardag met Summerparty

Fanfare/drumband Eendracht in Siebengewald bestaat 120 jaar. Dat blijft niet onopgemerkt want zaterdag 22 juni pakt dit muziekgezelschap groots uit met een Summerparty in de Klaproos. Dit jubileumconcert begint om 19.30 uur en kaartjes à 10 euro zijn te verkrijgen bij cafetaria ‘t Huukske en MFC de Klaproos.

Diverse discoklassiekers vanaf de jaren ’70 tot heden passeren tijdens de Summerparty de revue. ‘The Hustle’, ‘Celebration’, ‘I’m so excited’, ‘Relight my Fire’, het zijn er een paar uit de reeks van 23 nummers die de fanfare vergezeld van een swingend combo die avond ten gehore zal brengen. Tevens zullen William Kersten, Monique Bleeck en Evy Roelofs dankzij hun zangtalenten een reeks nummers naar grote hoogte tillen. Ter verhoging van de feestvreugde treedt bij enkele nummers een dansgroep op. Tot slot is er in het programma ruimte gemaakt voor optredens van drumband Eendracht maar ook voor de jeugdige Drumsticks. 
”Het wordt een zomers feestprogramma, die eigenlijk niemand mag missen”, zegt voorzitter Patrick Janssen. ”En na het jubileumconcert hoeft niemand naar huis want aansluitend is er een gezellige afterparty in de foyer van de Klaproos.”

Iedere vijf jaar besteedt de Siebengewaldse fanfare/drumband met een feestelijk concert aandacht aan hun jubileum. ”We willen met zo’n jubileumconcert iets terug doen voor het dorp”, benadrukt de voorzitter. ”Bovendien versterkt het de onderlinge saamhorigheid en is het voor de muzikanten een drive om tijdens zo’n concert zo goed mogelijk voor de dag te komen.”
Aan concoursen doet Eendracht niet mee. Patrick: ”We zijn een muziekvereniging met een stabiel aantal leden, waar het spelen voor het plezier voorop staat.” Dat is bijvoorbeeld te horen tijdens het Oktoberfest waaraan Eendracht een bijdrage levert en tijdens het Winterconcert dat half december in de Klaproos gepland staat. ”Ook tijdens Summerparty op zaterdag 22 juni valt er met de fanfare onder leiding van Remy Beckers en de drumband onder leiding van Monique Roosengarten weer veel te genieten”, verzekert Patrick Janssen.

Foto: Onder leiding van dirigent Remy Beckers wordt er nog volop geoefend in De Klaproos.

Maak kennis met Jeugdslagwerkgroep Drumstix

Was je er vandaag ook bij? Jeugdslagwerkgroep Drumstix hield in 't Luukske in Wellerlooi een spannende workshop om meer bekendheid te geven aan dit groepje jeugdige slagwerkers in de gemeente Bergen.Jeugdslagwerkgroep Drumstix bestaat ruim 2 jaar en...

Download onze App Get it on Google Play

Met zingende burgemeester was het een ‘Makkie’

In het bos op de Mookerheide werd vandaag de hardloopwedstrijd Molenhoeks Makkie gelopen. Het was inmiddels de tiende editie van dit sportfestijn waar gemiddeld zo'n 1200 deelnemers aan meedoen. Ter gelegenheid van deze jubileumeditie werd er een extra handicap...

FAST houdt Sliedrecht Sport even bij

FAST heeft op bezoek bij landskampioen Sliedrecht Sport de overwinning op Peelpush geen vervolg kunnen geven. In Zuid-Holland leed de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch een duidelijke 3-0 nederlaag. De setstanden in sporthal De Basis waren 25-18, 25-12...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest