Fanfare Les Montagnards viert 120-jarig bestaan

Fanfare Les Montagnards viert 120-jarig bestaan

door | apr 15, 2018 | Bergen, Gemeente Bergen, Harmonie & fanfare | 0 Reacties

 

Dit jaar is het exact 120 jaar geleden dat een groepje mannen in Bergen de koppen bij elkaar stak en een muziekvereniging oprichtte. Onder de naam Les Montagnards werd hier de basis gelegd voor de fanfare die nog altijd een bloeiende vereniging is in de Bergse samenleving.

Op 27 mei viert de fanfare dit jubileum. Dit doen ze met een middag bij Den Asseldonk. Om 12.30 uur wordt gestart met een tentoonstelling over Bergen, Aijen én Les Montagnards. Hiervoor werkt de fanfare samen met de vrijwilligers van Historisch Archief Aijen, Bergen Toen en Nu en verzamelaar Theo Laarakker. Tijdens deze tentoonstelling is er onder meer veel beeldmateriaal te zien van de omgeving gedurende de afgelopen 120 jaar.
Omstreeks 14.00 uur start de fanfare met haar jubileumconcert. Er zullen exact 12 muziekwerken te horen zijn. Ieder werk staat voor een specifiek decennium. Op deze manier wordt op muzikale wijze de historie van de vereniging ten gehore gebracht. Een speciale rol zal tijdens dit concert zijn weggelegd voor enkele oud-dirigenten. Ook ’t Bergs Joekskoor verleent haar medewerking. Deze muzikale middag op 27 mei in Den Asseldonk met oog voor de historie is gratis toegankelijk!

Weys - speciaal

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest