FAST gunt Dros-Alterno geen set

Eredivisionist FAST heeft de eerste driepunter van deze competitie binnengehaald. Tegen hekkensluiter Dros-Alterno werd met 3-0 gewonnen en was het in sporthal Pica Mare alleen in de derde set even spannend. De eerste driepunter is daarmee een feit en ook nu bleek maar weer hoe belangrijk de sfeer en ambiance van het Gennepse thuispubliek is. 

De ploeg uit Apeldoorn, waar een dag eerder Sinterklaas onthaald werd, had zondag weinig surprises in het spel. FAST raasde af op een ruime winst in de eerste set, maar zag door persoonlijke fouten de voorsprong slinken, zonder dat de voorsprong in gevaar kwam. Met 25-21 nam de thuisploeg de leiding. (Door Jos Gröniger)

De voorsprong gaf FAST vleugels. Het wankele Dros-Alterno werd een voorsprong gegund naar de thuisploeg nam het heft snel in handen. Sterke servicereeksen van Lisa Kersten en Joska Fransen en krachtige aanvalslagen van onder andere Lara Hendricks zorgden voor een onoverbrugbare voorsprong. Met 25-16 werd de stand op 2-0 gebracht.

De gasten vochten voor de laatste kans en zetten FAST in de derde set snel op achterstand. Via 0-3 en 1-4 werd het 2-6. FAST herstelde de kloof probleemloos. De nieuwe voorsprong (8-10) was een voorlopig laatste Apeldoornse stuiptrekking. Bij 16-12 en 20-16 lonkte de derde set, maar de spartelende gasten brachten de spanning terug. Bij 23-23, en een Apeldoornse servicebeurt loerde de vierde set, maar (niet de eerste) foutopslag bracht FAST op matchpoint. Met een lastige service van Joska Fransen werd dat verzilverd.

De eerste driepunter werd luid bejubeld. Ook trainer Harmen Bijsterbosch was content met het resultaat en het vertoonde spel. “Dit is een goede overwinning”, aldus de trainer die beaamde dat Dros-Alterno niet de beste tegenstander was, “Op de momenten dat het even niet liep heeft de ploeg zichzelf prima hersteld.”

door | 18,nov,2019 | Gennep, Volleybal

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Willem Janssen uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

Willem Janssen uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

De uit Well afkomstige profvoetballer Willem Janssen is voor de rest van dit seizoen uitgeschakeld. De 33-jarige aanvoerder en centrale verdediger van FC Utrecht liep tijdens de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen FC Eindhoven een zware knieblessure op die,...

Vitesse ’08 kansloos in Haps

Vitesse ’08 kansloos in Haps

Het is dit seizoen tot nu toe een lijdensweg voor Vitesse '08, de Gennepse formatie kan maar niet winnen en heeft er met twee gelijke spelen uit elf wedstrijden nog nooit zo slecht voorgestaan. Afgelopen zondag moest de inhaalwedstrijd gespeeld worden tegen...

Spes buigt voor koploper, ook Swift verliest

Spes buigt voor koploper, ook Swift verliest

Met volgende week de Maasduinen derby op het programma tussen Swift uit Velden en het Milsbeekse Spes, wisten beide korfbalteams dit weekend niet te winnen. Zij blijven daardoor onderaan bungelen in de hoogste nationale vrouwenklasse, waarbij Spes nog vier...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht