FAST heeft maximale speeltijd nodig voor winst

FAST heeft de eerste competitieoverwinning binnen. De volleybalsters versloegen de Limburgse buur Peelpush in een zinderende strijd met 3-2. De zege hing aan een zijden draadje, want in de beslissende vijfde set hadden de bezoekers uit Meijel bij 14-15 de winst voor het grijpen, nadat zij een 14-12 achterstand weggepoetst hadden. FAST had de zenuwen het beste in bedwang en trok de set en de match met 17-15 naar zich toe.

Voor het Gennepse publiek had FAST, met de jeugdige middenaanvalster Eline Peeters voor de vakantievierende Lisa Kersten in de gelederen, het erg zwaar. “We maakten het ons zelf gedurende anderhalve set onnodig moeilijk. We begingen dezelfde fout als zaterdag tegen Springendal Set Up’65. We toonden te weinig lef en waren te afwachtend”, blikte trainer Harmen Bijsterbosch terug. Nadat de gasten de eerste set met gemak wonnen (14-25) waren zij op weg naar de tweede set. FAST gooide het roer om. “We legden de kwetsbaarheid bij Peelpush bloot, en met een agressiever blok konden we de wedstrijd omkeren”, zegt Bijsterbosch.

Met de sterk ingevallen Lara Hendricks binnen de lijnen boog FAST de achterstand om. Met een 25-20 en 25-16 setwinst leidde FAST met 2-1. De promovendus kwam langszij via 22-25 in de vierde set.
De beslissende vijfde set, stelde de zenuwen van het publiek en teamleiding danig op de proef. FAST en Peelpush gaven elkaar geen duimbreed toe. Het venijn zat in de staart. Bij 14-12 was FAST spekkoper maar Peelpush krabbelde overeind. Bij 14-15 hadden de Meijelse dames de winst voor het grijpen. De thuisploeg herrees uit de as en stelde de twee punten met 17-15 veilig.
“We hebben keihard gevochten, en goed geprofiteerd van de kwetsbare punten bij de tegenstander”, aldus de winnende trainer Bijsterbosch.

Zaterdag reist FAST af naar Sliedrecht voor de ontmoeting met de landskampioen. “Sliedrecht Sport heeft een uitstekend team. Wij moeten er gewoon een lekkere pot van gaan maken”, besloot Bijsterbosch.

door | 16,okt,2019 | Gennep, Sport in Beeld, Volleybal

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Weer veel Maasduinen Derby’s komend seizoen

Weer veel Maasduinen Derby’s komend seizoen

Het beloofd een mooi voetbalseizoen te worden in de Maasduinen. Net als vorig seizoen zijn er zes teams uit deze regio zijn bij elkaar in de vierde klasse ingedeeld waardoor er maar liefst 30 Maasduinen Derby's op het programma komen te staan. DEV Arcen is jammer...

Ben Bizzie Zomercup 2020

Ben Bizzie Zomercup 2020

Ben Bizzie zorgt ook deze zomer voor extra beweging in Bergen. Samen met de beweegcoaches van 'Bergen beweegt natuurlijk' organiseert hij op 12 en 13 augustus de Ben Bizzie Zomercup op vier verschillende locaties. Kijk hier voor meer informatie of aanmelden...

Opening Natuurspeeltuin De Diepen Milsbeek

Opening Natuurspeeltuin De Diepen Milsbeek

Geheel in stijl opende groep 6 van basisschool De Drie Vijvers uit Milsbeek, samen met wethoudersJanine van Hulsteijn en Rob Peperzak, de natuurspeeltuin aan de Zwarteweg 60 in Milsbeek. Alternatief schoolreisjeJe hoeft niet ver weg om een hoop lol te beleven. Dat...

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad