FAST heeft maximale speeltijd nodig voor winst

FAST heeft de eerste competitieoverwinning binnen. De volleybalsters versloegen de Limburgse buur Peelpush in een zinderende strijd met 3-2. De zege hing aan een zijden draadje, want in de beslissende vijfde set hadden de bezoekers uit Meijel bij 14-15 de winst voor het grijpen, nadat zij een 14-12 achterstand weggepoetst hadden. FAST had de zenuwen het beste in bedwang en trok de set en de match met 17-15 naar zich toe.

Voor het Gennepse publiek had FAST, met de jeugdige middenaanvalster Eline Peeters voor de vakantievierende Lisa Kersten in de gelederen, het erg zwaar. “We maakten het ons zelf gedurende anderhalve set onnodig moeilijk. We begingen dezelfde fout als zaterdag tegen Springendal Set Up’65. We toonden te weinig lef en waren te afwachtend”, blikte trainer Harmen Bijsterbosch terug. Nadat de gasten de eerste set met gemak wonnen (14-25) waren zij op weg naar de tweede set. FAST gooide het roer om. “We legden de kwetsbaarheid bij Peelpush bloot, en met een agressiever blok konden we de wedstrijd omkeren”, zegt Bijsterbosch.

Met de sterk ingevallen Lara Hendricks binnen de lijnen boog FAST de achterstand om. Met een 25-20 en 25-16 setwinst leidde FAST met 2-1. De promovendus kwam langszij via 22-25 in de vierde set.
De beslissende vijfde set, stelde de zenuwen van het publiek en teamleiding danig op de proef. FAST en Peelpush gaven elkaar geen duimbreed toe. Het venijn zat in de staart. Bij 14-12 was FAST spekkoper maar Peelpush krabbelde overeind. Bij 14-15 hadden de Meijelse dames de winst voor het grijpen. De thuisploeg herrees uit de as en stelde de twee punten met 17-15 veilig.
“We hebben keihard gevochten, en goed geprofiteerd van de kwetsbare punten bij de tegenstander”, aldus de winnende trainer Bijsterbosch.

Zaterdag reist FAST af naar Sliedrecht voor de ontmoeting met de landskampioen. “Sliedrecht Sport heeft een uitstekend team. Wij moeten er gewoon een lekkere pot van gaan maken”, besloot Bijsterbosch.

door | 16,okt,2019 | Gennep, Sport in Beeld, Volleybal

Stem nu op jouw favoriete sportheld!

Eindelijk, het is bekend welke sporters genomineerd zijn voor het Sportgala Gennep. Tijdens het evenement in Pica Mare op 13 december worden de winnaars bekend gemaakt. En jij kunt nu alvast je stem uitbrengen op jouw favoriete sporthelden uit de gemeente...

EWC ’46 in zwaar weer

Met slechts één punt uit de laatste vijf duels verkeert EWC '46 uit Well in zwaar weer. Afgelopen zondag werd de inhaalwedstrijd op sportpark 't Venneke in Broekhuizenvorst met 2-0 verloren van SVEB. Met dit resultaat komt de ploeg van trainer Peter van...

Jonge judoka pakken prijzen in Roermond

Op zondag 17 november waren de jeugdige kanjers van Judo Ryu Maasduinen en Budoschool Gennep te vinden in Roermond voor hun Limburgs Kampioenschap. Voor JRM is Jesse Kamps net als vorig jaar kampioen geworden van Limburg (-12 jaar). Het was is voor Jesse...

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest