FAST laat Set Up ’65 ontsnappen

FAST heeft de laatste thuiswedstrijd in Sint Anthonis niet tot een goed eind weten te brengen maar wist wel gedurende twee sets gelijke tred te houden met finalekandidaat Springendal Set Up’65. Met 1-3 (1-25, 25-17, 24-26 en 19-25) gingen de bezoeksters uit Ootmarsum met de volle winst huiswaarts. (Door Jos Gröniger)

FAST, dat de midweekse uitwedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal gedecideerd had gewonnen startte voor eigen publiek in mineur. De hoge servicedruk, het handelsmerk van Set Up’65, was de thuisploeg te machtig. De snel opgelopen 0-6 achterstand werd niet meer goedgemaakt en met 13-25 namen de gasten een 0-1 voorsprong.

Zoals zo vaak dit seizoen toonde de Roze Brigade veerkracht. De speelsters van trainer Bijsterbosch hielden Set Up’65 onder druk en pakten met overtuiging de tweede set: 25-17.

In de derde set hielden beide teams elkaar in evenwicht en FAST was bij 23-20 twee setpoints van de 2-1 voorsprong verwijderd. Op 24-23 poetsten de gasten het tweede setpoint weg om vervolgens koelbloedig als winnaar uit de bus te komen.

FAST verwerkte de tegenslag en trok in de vierde set aanvankelijk met de bezoeksters op. Een Twentse tempoversnelling bracht de vroege beslissing. De geslagen kloof bleef gehandhaafd tot aan het matchpoint.

Trainer Harmen Bijsterbosch schreef de nederlaag toe aan het verschil in brille tussen beide teams. “Set Up was weliswaar beter maar wij hebben de kans op meer uit de handen laten glippen. We startten matig maar herstelden ons goed. Op het beslissende moment lieten we het liggen. We kregen het niet over de streep getrokken.”

door | 1,apr,2019 | Gennep, Volleybal

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest