FAST nog niet geplaatst voor kampioenspoule

De volleybalsters van Eredivisionist FAST hebben de het ticket voor deelname aan de kampioenspoule nog niet kunnen bemachtigen. Op bezoek bij Dros-Alterno ging de Roze Brigade onderuit in een foutenfestival waarvan zij zelf de topscorer was. Na de 3-1 nederlaag moet FAST zelfs nog aan de bak om de zesde plaats te behouden. (Door Jos Gröniger)

In de Alternohal lukte het de Roze Vogols nog niet een driepunter te veroveren. Dat gegeven had aanvankelijk geen invloed op FAST, dat ontspannen naar het duel toewerkte. Het zelfvertrouwen kreeg een optater toen middenaanvalster Lisa Kersten en diagonaal Nynke Rovers met elkaar in botsing kwamen. Lisa werd met enkelletsel van het veld gedragen en met Annemiek Manschot binnen de lijnen verloor FAST de greep op de wedstrijd. Aan goede aanvallen kwam de ploeg niet toe en met fouten hield zij de tegenstander in het zadel.

Dat leidde ertoe dat Dros-Alterno de eerste twee sets (25-17 en 25-14) kon winnen. Met 17-25 herstel de FAST zich in de derde set die met 25-17 gewonnen werd. De goede start in de vierde set kreeg geen vervolg. Een 3-5 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Het zeker niet groots spelende Dros-Alterno trok de set met 25-15 naar zich toe.

De 3-1 nederlaag kwam hard aan en coach Harmen Bijsterbosch wist de oorzaak van de offday niet, maar noemde enkele tekortkomingen. “We werkten in een goede sfeer naar deze wedstrijd toe maar het ging toch fout. Ik zag dat we gespannen waren in achterveld. Onze foutenlast was te groot en teveel meiden waren niet goed vandaag. Ondanks dat de invalsters het goed deden bleek weer dat we te weinig wisselmogelijkheden hebben. We hebben vandaag een kans laten liggen maar houden alles in eigen hand.”

door | 28,jan,2019 | Gennep, Volleybal

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest