FAST onderuit tegen Set Up’65

De FAST-dames hebben een dubbel gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen Springendal Set Up’65. In Ootmarsum had de Roze Brigade een groot aandeel in een voor het publiek aantrekkelijk duel, maar stond na vier sets met lege handen. De thuisploeg zegevierde met 3-1 ( 25-20, 23-25, 25-17 en 25-15).

FAST, dat in de reguliere competitie de beide onderlinge duels wist te winnen, hield zaterdagavond lang gelijke tred met de Ootmarsumse dames. Set Up ’65 gebruikte de hoge servicedruk ook nu als voornaam wapen. Met onder andere vier aces verloor de ploeg uit Gennep met 25-20 de eerste set. In het tweede bedrijf hielden beide teams gelijke tred, maar bij 21-21 sloeg FAST een beslissend gat en na een fout van de thuisploeg ging de set met 23-25 naar De Roze Vogols.

De thuisclub gaf een snelle voorsprong in de derde set niet meer prijs. Langzaam maar zeker werd de serverende en aanvallende druk te groot voor FAST, dat de set met 25-17 verloor.

Trainer Harmen Bijsterbosch stuurde voor de vierde set een gewijzigd zestal het veld in. Puck Hoogers nam de plaats van Veerle van den Heuvel in, Annemiek Manschot kwam voor middenaanvalsters Joska Fransen en Ellen Willems verving libero Ireen Koenen. De kleine oplevingen waren niet toereikend om een vijfde set af te dwingen. Springendal Set Up’65 stelde met 25-15 de 3-1 overwinning veilig.

In het FAST-kamp heerste een mix van tevredenheid over het spel in de eerste sets en teleurstelling om het resultaat. “We hebben de tegenstander te weinig onder druk kunnen zetten. Onze service leverde te weinig druk op en aanvallend kwamen we er niet door heen. Set Up scoorde aanvallend juist veel beter en uit de service wisten zij per set wel vijf punten te scoren”, reageerde trainer Harmen Bijsterbosch.

(Door Jos Gröniger)

door | 11,mrt,2019 | Gennep, Volleybal

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest