Fast overtuigend naar kampioenspoule

Eredivisionist FAST heeft zichzelf en Regio Zwolle Volleybal een prima dienst bewezen. In de onderlinge ontmoeting met de Zwolse concurrent SpringendalSet Up’65 werd de ploeg uit Ootmarsum het kind van de rekening. In een sfeervolle sporthal Pica Mare was FAST met 3-0 (25-19, 25-23 en 25-22) onbetwist de sterkste. (Door: Jos Gröniger, foto’s Jurgen Peters)

Het kan verkeren. Ruim een jaar nadat de FAST-speelsters na een verloren wedstrijd smachtend de uitslag van de concurrent afwachtten, liet de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch ditmaal Regio Zwolle Volleybal In de wachtkamer plaatsnemen. De Zwolse kansen waren na de verrassende nederlaag (3-0) bij Talentteam zaterdag tot een minimum geslonken. 

Door het resultaat plaatste FAST zich zonder te spelen voor de kampioenspoule, terwijl tegenstander Springendal Set Up’65 tenminste twee sets nodig had om zich onder de beste zes van de eredivisie te scharen. In Gennep woog dat blijkbaar te zwaar voor de Twentse ploeg. De bezoeksters bezweken onder de hoge servicedruk van FAST, dat in de eerste set het visitekaartje afgaf en met 25-19 de leiding nam.

Springendal Set Up’65 bood in de tweede set meer weerstand. Zo nu en dan zetten de bezoeksters FAST op een achterstand die alleen bij 18-20 zorgen baarde. Met een sterk eindschot werd ook de tweede set (25-23) binnengehaald, en stand was het bereiken van de vijfde plek een feit.

Dat laatste gegeven was voor FAST geen reden gas terug te nemen. Springendal Set Up’65 zette vertwijfeld aan om de naderende 3-0 nederlaag af te wenden. Er ontstond een kat en muisspelletje waarin de bezoeksters en de thuisploeg elkaar nooit uit het oog verloren. Het ombuigen van een 14-10 achterstand in een 14-16 voorsprong was de laatste stuiptrekking van de Twentse ploeg. Gedreven herstelde FAST de achterstand en trok met 25-22 de gave driepunter naar zich toe.

Met 3-0 deed FAST haar sportieve plicht en sloot de reguliere competitie waardig af. Terwijl de verliezers gelaten afdropen bouwde de thuisploeg nog een feestje. Trainer Bijsterbosch complimenteerde zijn team. De coach genoot zichtbaar van de prestaties. “We hebben met negen punten uit de laatste drie wedstrijden gedaan wat we moesten doen.”

“Aan het einde van de rit blijkt hoe belangrijk de losse punten uit de verloren vijfsetters toch zijn geweest. De punten tegen Apollo 8, Eurosped maar ook in de eerste wedstrijd in Ootmarsum tellen allemaal mee.” Het deed de winnend coach deugd dat zijn ploeg ook na twee gewonnen sets bij de les bleef. “De missie, de vijfde plek te behalen, was geslaagd, maar blijkbaar wilden we in de Kampioenspoule toch liever naar Zwolle, dan nog eens naar Ootmarsum.”
FAST komt in de Kampioenspoule in de eerste thuiswedstrijd uit tegen nummer twee Team Eurosped. Het duel wordt waarschijnlijk op vrijdag 21 februari in Gennep gespeeld.

door | 10,feb,2020 | Gennep, Volleybal

Seizoen amateurvoetbal wordt niet uitgespeeld

Seizoen amateurvoetbal wordt niet uitgespeeld

Het seizoen voor de voetbalamateurs is afgelopen en wordt niet meer uitgespeeld. De KNVB besloot dit gisteravond na de aanvullende kabinetsmaatregelen ter bestrijding van het Coronavirus. Dus geen kampioenen, geen promotie en geen degradatie met als gevolg dat het...

Judoka’s kunnen thuis aan de slag

Judoka’s kunnen thuis aan de slag

De judobond biedt elke dinsdag- en vrijdagavond om 19.00 uur de mogelijkheid om via YouTube een judotraining te volgen die je thuis kan uitvoeren. Deze training wordt verzorgd door Mark van der Ham. De trainingen zijn te volgen via de link:...

Martinovic nieuwe coach Fast

Martinovic nieuwe coach Fast

De actieve sport staat op een waakvlammetje maar achter de schermen zijn het bestuur en de technische commissie van eredivisionist FAST druk in de weer om het topvolleybal in Sint Anthonis en Gennep te waarborgen. In de periode waarin de wereld met ingehouden adem de...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht