FAST sluit competitie af met nederlaag

De volleybalsters van FAST hebben de reguliere competitie met een nederlaag afgesloten. Op bezoek bij degradatiekandidaat Apollo 8 uit Borne werd na een goede start met 3-1 verloren. (Jos Gröniger)

FAST, dat zich een week eerder plaatste voor de kampioenspoule, streed in sporthal De Veste voor de winst. De ploeg van trainer Bijsterbosch wilde de sportieve plicht vervullen tegen Apollo 8 dat gebaat was bij een overwinning. Daarmee zou de Overijsselse gastvrouw, die volgende week in de bekerfinale uitkomt tegen Sliedrecht Sport, een plaats kunnen stijgen, en daardoor met een extra bonuspunt de degradatiepoule in gaan.

De Roze Brigade startte voortvarend en nam met 19-25 de leiding, waarna de thuisploeg het heft in handen nam en FAST achter de feiten aanliep. Met 25-21 trok Apollo 8 de stand gelijk. FAST kon het tij niet meer keren en moest de derde en vierde set met 25-19 en 25-13 aan de tegenstander laten.

“We hebben zonder onderschatting voor de winst gestreden en we begonnen ook goed. Apollo 8 herpakte zich na de eerste set en daarna kwamen wij er niet meer aan te pas”, zegt trainer Harmen Bijsterbosch, die zijn team gaat voorbereiden op de wedstrijden in de kampioenspoule. Die reeks start in het weekend van 23 en 24 februari met waarschijnlijk een thuiswedstrijd tegen regerend kampioen Sliedrecht Sport.

door | 11,feb,2019 | Gennep, Volleybal

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest