FAST staat aan vooravond van competitiestart

Gennep / Sint Anthonis – De bijna twee maanden voorbereiding gaat het voor FAST Volleybal vanaf zaterdag om het ‘echie’. De eredivisionisten uit Gennep en Sint Anthonis openen zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Springendal Set Up’65 in Ootmarsum.

In de aanloop naar het vierde seizoen in de Eredivisie van het vrouwenvolleybal paste trainer Harmen Bijsterbosch met Eline Peeters, Lara Hendricks, Noa Klerckx en Bregje van den Heuvel vier nieuwe speelsters in. FAST nam na het seizoen ’18-’19 afscheid van Ireen Koenen, Nynke Rovers, Annemiek Manschot en Maren Eppingbroek. Routinier Steffie Janshen is na lang blessureleed volledig teruggekeerd in de selectie. De geblesseerde Daniëlle Bosman is voorlopig nog uit de roulatie.
Tijdens de voorbereiding zocht de trainer en vernieuwde selectie naar een andere speelwijze. “Het spel is sneller geworden doordat er aanvallend minder op hoogte gespeeld wordt. We proberen het blok van de tegenstanders uit elkaar te spelen”, legt Harmen Bijsterbosch uit. Het inslijpen van de systemen en spelpatronen zorgden er voor dat FAST goede en slechte momenten afwisselde. Bijsterbosch: ‘’Of we klaar zijn voor de competitie? Ja, maar dat waren we een week geleden ook. Spelen in de eerste competitieweken is als verbouwen met de winkel open.”

FAST’s generale repetitie vindt dinsdagavond plaats. In de Activiahal in Sint Anthonis oefent FAST om 19.30 uur tegen het Duitse Blau Weiß Dingden, dat in de Tweede Bundesliga uitkomt.

Zaterdag begint het echte werk in de competitieouverture tegen Springendal Set Up’65 in Ootmarsum. De Twentse eredivisionist speelde afgelopen seizoen de finale om het landskampioenschap, maar speelt de nieuwe competitie met een totaal verjongd team. “Ik verwacht een dynamische pot tegen een naar verwachting zeer gemotiveerde groep. Set Up is jong en onbevangen, en wil zeker in de eerste wedstrijd het visitekaartje afgeven. Dat maakt het lastig om tegen te spelen.”

Tekst: FAST 

door | okt 7, 2019 | Gennep, Volleybal

FAST houdt Sliedrecht Sport even bij

FAST heeft op bezoek bij landskampioen Sliedrecht Sport de overwinning op Peelpush geen vervolg kunnen geven. In Zuid-Holland leed de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch een duidelijke 3-0 nederlaag. De setstanden in sporthal De Basis waren 25-18, 25-12...

FAST heeft maximale speeltijd nodig voor winst

FAST heeft de eerste competitieoverwinning binnen. De volleybalsters versloegen de Limburgse buur Peelpush in een zinderende strijd met 3-2. De zege hing aan een zijden draadje, want in de beslissende vijfde set hadden de bezoekers uit Meijel bij 14-15 de winst voor...

FAST onderuit in meeslepende vijfsetter

FAST heeft aan het openingsduel in de Eredivisie een punt overgehouden. De wisselvallig spelende volleybalploeg van trainer Harmen Bijsterbosch ging bij Springendal Set Up’65 in Ootmarsum met 3-2 onderuit. Harmen Bijsterbosch zag zijn ploeg de grip op het...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest