FAST staat aan vooravond van competitiestart

Gennep / Sint Anthonis – De bijna twee maanden voorbereiding gaat het voor FAST Volleybal vanaf zaterdag om het ‘echie’. De eredivisionisten uit Gennep en Sint Anthonis openen zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Springendal Set Up’65 in Ootmarsum.

In de aanloop naar het vierde seizoen in de Eredivisie van het vrouwenvolleybal paste trainer Harmen Bijsterbosch met Eline Peeters, Lara Hendricks, Noa Klerckx en Bregje van den Heuvel vier nieuwe speelsters in. FAST nam na het seizoen ’18-’19 afscheid van Ireen Koenen, Nynke Rovers, Annemiek Manschot en Maren Eppingbroek. Routinier Steffie Janshen is na lang blessureleed volledig teruggekeerd in de selectie. De geblesseerde Daniëlle Bosman is voorlopig nog uit de roulatie.
Tijdens de voorbereiding zocht de trainer en vernieuwde selectie naar een andere speelwijze. “Het spel is sneller geworden doordat er aanvallend minder op hoogte gespeeld wordt. We proberen het blok van de tegenstanders uit elkaar te spelen”, legt Harmen Bijsterbosch uit. Het inslijpen van de systemen en spelpatronen zorgden er voor dat FAST goede en slechte momenten afwisselde. Bijsterbosch: ‘’Of we klaar zijn voor de competitie? Ja, maar dat waren we een week geleden ook. Spelen in de eerste competitieweken is als verbouwen met de winkel open.”

FAST’s generale repetitie vindt dinsdagavond plaats. In de Activiahal in Sint Anthonis oefent FAST om 19.30 uur tegen het Duitse Blau Weiß Dingden, dat in de Tweede Bundesliga uitkomt.

Zaterdag begint het echte werk in de competitieouverture tegen Springendal Set Up’65 in Ootmarsum. De Twentse eredivisionist speelde afgelopen seizoen de finale om het landskampioenschap, maar speelt de nieuwe competitie met een totaal verjongd team. “Ik verwacht een dynamische pot tegen een naar verwachting zeer gemotiveerde groep. Set Up is jong en onbevangen, en wil zeker in de eerste wedstrijd het visitekaartje afgeven. Dat maakt het lastig om tegen te spelen.”

Tekst: FAST 

door | okt 7, 2019 | Gennep, Volleybal

Fast steviger in het zadel

De volleybalsters van FAST hebben de smaak te pakken, want zij wonnen woensdagavond de tweede driepunter binnen vier dagen en zitten zodoende steviger in het zadel op een solide vierde plek op de ranglijst van de eredivisie. In Meijel was streekgenoot...

Sterk FAST klimt naar vierde plaats

Met een klinkende 3-1 overwinning op Regio Zwolle Volleybal heeft FAST zich op de vierde plaats in de Eredivisie genesteld. In sporthal Pica Mare speelde het team van trainer Bijsterbosch een puike wedstrijd waarin het zich zo nu en dan een korte adempauze...

Fast doet zichzelf tekort

FAST heeft de klinkende overwinningen van de laatste weken geen vervolg kunnen geven. In een matige wedstrijd ging de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch met 3-2 onderuit bij nummer drie Apollo 8 uit Borne. In sporthal De Veste haalde FAST niet het...

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest