FAST staat aan vooravond van competitiestart

Gennep / Sint Anthonis – De bijna twee maanden voorbereiding gaat het voor FAST Volleybal vanaf zaterdag om het ‘echie’. De eredivisionisten uit Gennep en Sint Anthonis openen zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Springendal Set Up’65 in Ootmarsum.

In de aanloop naar het vierde seizoen in de Eredivisie van het vrouwenvolleybal paste trainer Harmen Bijsterbosch met Eline Peeters, Lara Hendricks, Noa Klerckx en Bregje van den Heuvel vier nieuwe speelsters in. FAST nam na het seizoen ’18-’19 afscheid van Ireen Koenen, Nynke Rovers, Annemiek Manschot en Maren Eppingbroek. Routinier Steffie Janshen is na lang blessureleed volledig teruggekeerd in de selectie. De geblesseerde Daniëlle Bosman is voorlopig nog uit de roulatie.
Tijdens de voorbereiding zocht de trainer en vernieuwde selectie naar een andere speelwijze. “Het spel is sneller geworden doordat er aanvallend minder op hoogte gespeeld wordt. We proberen het blok van de tegenstanders uit elkaar te spelen”, legt Harmen Bijsterbosch uit. Het inslijpen van de systemen en spelpatronen zorgden er voor dat FAST goede en slechte momenten afwisselde. Bijsterbosch: ‘’Of we klaar zijn voor de competitie? Ja, maar dat waren we een week geleden ook. Spelen in de eerste competitieweken is als verbouwen met de winkel open.”

FAST’s generale repetitie vindt dinsdagavond plaats. In de Activiahal in Sint Anthonis oefent FAST om 19.30 uur tegen het Duitse Blau Weiß Dingden, dat in de Tweede Bundesliga uitkomt.

Zaterdag begint het echte werk in de competitieouverture tegen Springendal Set Up’65 in Ootmarsum. De Twentse eredivisionist speelde afgelopen seizoen de finale om het landskampioenschap, maar speelt de nieuwe competitie met een totaal verjongd team. “Ik verwacht een dynamische pot tegen een naar verwachting zeer gemotiveerde groep. Set Up is jong en onbevangen, en wil zeker in de eerste wedstrijd het visitekaartje afgeven. Dat maakt het lastig om tegen te spelen.”

Tekst: FAST 

door | okt 7, 2019 | Gennep, Volleybal

FAST Academy start trainingen voor mini’s

FAST Academy start trainingen voor mini’s

FAST Academy, een voorname loot aan de goed gewortelde volleybalboom FAST, geeft de ruimte aan jeugdspelers uit de mininiveaus 5 en 6. Jongens en meisjes van verenigingen uit de regio kunnen vanaf het seizoen 2020-2021 deelnemen aan de wekelijkse trainingen die...

Anne Heesakkers nieuwste aanwinst FAST

Anne Heesakkers nieuwste aanwinst FAST

Volleybalclub FAST heeft haar selectie uitgebreid. Voor de middenpositie komt de Udense Anne Heesakkers de eredivisieploeg van trainer Ivo Martinovic versterken. De 25-jarige aanvalster stapt over van Vocasa uit Nijmegen. Eerder kwam ook spelverdeelster Noa...

VC Montagnards zoekt nieuwe aanwas

VC Montagnards zoekt nieuwe aanwas

Volleybalvereniging VC Montagnards is op zoek naar nieuwe jeugdige aanwas. Heb jij zin om het volgende seizoen mee te komen volleyballen dan kun je je aanmelden om vanaf 1 september drie keer gratis mee te komen trainen. Klik hier voor meer informatie >>> Je...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad