Fast steviger in het zadel

De volleybalsters van FAST hebben de smaak te pakken, want zij wonnen woensdagavond de tweede driepunter binnen vier dagen en zitten zodoende steviger in het zadel op een solide vierde plek op de ranglijst van de eredivisie. In Meijel was streekgenoot Peelpush met 0-3 het slachtoffer van het gretige FAST. De meegereisde supportersschare, in sporthal De Körref rijkelijk vertegenwoordigd, zag de eigen favorieten geen moment in  problemen komen. (Door Jos Gröniger)

FAST had de Meijelse volleybalsters dit seizoen al twee keer verslagen. Ondanks de 3-2 zege in de competitie en 3-0 bekerwinst wist de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch dat het moest waken voor onderschatting en bij de les moest zijn. Om aansluiting te houden met de top zes kon FAST zich geen nederlaag veroorloven. Na negen speelronden was het verschil tussen nummer vier FAST en acht Peelpush vijf punten. Een Meijelse driepuntenzege zou het verschil reduceren tot twee.

Peelpush had grote moeite met de gevarieerde services, en vond geen antwoord op de aanvallende kracht van FAST. Eenvoudig liep het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis vanaf 7-7 bij de thuisploeg weg. Met speels gemak werd de eerste set met 16-26 gewonnen.

Het wat strijdvaardigere Peelpush hield in de tweede set de score iets langer in balans maar het zelfverzekerde FAST schudde de tegenstander later gemakkelijk af. Na een kleine veertig minuten stond met 18-25 een 0-2 voorsprong op het scorebord.

Met een 3-0 en 4-1 voorsprong liet Peelpush in de derde set eventjes de tanden zien. Een foutservice leidde het verval in. Lara Hendricks serveerde FAST naar een 4-7 voorsprong. De zwartroze dames raakten niet onder de indruk van het Meijelse verweer. Na servicebeurten van invalsters Eline Peeters en Bregje van den Heuvel maakte FAST het karwei af met 17-25.

De 0-3 overwinning houdt FAST de vierde plaats vast bezet met zeventien punten uit tien wedstrijden, en blijft het op koers voor een plaats in de kampioenspoule.

door | 12,dec,2019 | Gennep, Volleybal

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Fast opent kampioenspoule thuis tegen Eurosped

Fast opent kampioenspoule thuis tegen Eurosped

Het was nog even peentjes zweten maar tegenstander Eurosped ging akkoord met het verzetten van de eerste wedstrijd in de kampioenspoule eredivisie volleybal. Zowel de Activiahal in Sint Anthonis als Pica Mare in Gennep waren aanstaand weekend niet beschikbaar in...

Druk weekend voor Budoschool Gennep

Druk weekend voor Budoschool Gennep

Weekend in teken van wedstrijden, promotie en carnaval In Ede was afgelopen zaterdag het DK -18 voor judoka uit het district Midden Nederland, niet het rayon voor het judotalent van Budoschool Gennep, maar wel het district waar erelid Henk van Est al 40 jaar...

Spes en Swift hebben het zwaar

Spes en Swift hebben het zwaar

De dames van Spes hebben de laatste wedstrijden van het seizoen een moeilijke opdracht. Ze moeten nog drie punten behalen om zich veilig te spelen in de Topklasse. De wedstrijd van afgelopen zondag droeg daar helaas niet aan bij, want er werd met 11-22 verloren tegen...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht