Fast veel te sterk voor Peelpush

FAST heeft zich ten koste van Peelpush uit Meijel geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De derby die nooit een wedstrijd was, eindigde in een duidelijke 3-0 zege voor FAST . Was de competitiewedstrijd in oktober pas na vijf sets beslist, zondagmiddag werd het pleit in ruim een uur beslecht. (Door Jos Gröniger)

In de Activiahal kwam Peelpush alleen vroeg in de eerste set in het stuk voor. Met 4-5 namen de Meijelse dames de enige voorsprong in de wedstrijd.

Het geconcentreerd gestarte FAST bereikte onbedreigd de big points en gaf de bezoeksters geen gelegenheid terug te komen. Met 25-18 nam de thuisploeg de leiding.

Ook in de tweede set was FAST de bovenliggende ploeg die even de teugels liet vieren, en Peelpush zag terugkomen. Trainer Bijsterbosch stuurde bij met de dubbele wissel waarbij Bregje van den Heuvel en Puck Hoogers en Maus Smeets en Rachel Feron vervingen. De ingreep oogstte succes, en FAST koerste rechtstreeks op de setwinst af. Met opnieuw 25-18 kwam FAST op 2-0.

Met een ten opzichte van de startformatie sterk gewijzigde ploeg waar in Steffie Janshen geroutineerd meespeelde en de jeugdige middenaanvalster Eline Peeters haar kans kreeg stoomde FAST in de derde set door. De tegenstander die een week eerder nog in een vijfsetter dicht bij een overwinning was, gaf de hoop op en liet FAST weglopen. Met 25-15 was de strijd in iets meer dan een uur beslist. Er waren dit seizoen wedstrijden die meer tijd in beslag namen.

Tevredenheid was af te lezen op de gezichten in het winnende kamp. “Dit is een prachtig resultaat. En het is mooi om te zien dat iedereen bijdraagt aan het resultaat”, glunderde Veerle van den Heuvel. Ook trainer Harmen Bijsterbosch genoot. “Deze overwinning is belangrijk.” Niet alleen was de doelstelling om verder te komen in het bekertoernooi bereikt, de overwinning (de tweede 3-0 in acht dagen tijd) sterkt het vertrouwen. “Hiermee kunnen we verder.”

De overwinning verschaft FAST een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi. Tegenstander is de bekerstrijd is op zaterdag 21 december Apollo 8 uit Borne. FAST heeft het thuisvoordeel. Apollo 8 is zondag 1 december in Borne de tegenstander in de competitie. Na zeven speelronden is Apollo 8 de derde met twaalf punten, FAST is met tien punten zesde.

door | 25,nov,2019 | Gennep, Volleybal

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Willem Janssen uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

Willem Janssen uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

De uit Well afkomstige profvoetballer Willem Janssen is voor de rest van dit seizoen uitgeschakeld. De 33-jarige aanvoerder en centrale verdediger van FC Utrecht liep tijdens de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen FC Eindhoven een zware knieblessure op die,...

Vitesse ’08 kansloos in Haps

Vitesse ’08 kansloos in Haps

Het is dit seizoen tot nu toe een lijdensweg voor Vitesse '08, de Gennepse formatie kan maar niet winnen en heeft er met twee gelijke spelen uit elf wedstrijden nog nooit zo slecht voorgestaan. Afgelopen zondag moest de inhaalwedstrijd gespeeld worden tegen...

Spes buigt voor koploper, ook Swift verliest

Spes buigt voor koploper, ook Swift verliest

Met volgende week de Maasduinen derby op het programma tussen Swift uit Velden en het Milsbeekse Spes, wisten beide korfbalteams dit weekend niet te winnen. Zij blijven daardoor onderaan bungelen in de hoogste nationale vrouwenklasse, waarbij Spes nog vier...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht