De Fontein wordt voortaan ‘Ien de graas’ gemaakt

Ien de graas. Zo luidt de naam van het nieuwe onderkomen van De Fontein.

Het dorpsblad De Fontein is na veel omzwervingen weer terug op kerkelijke grond. Gisteravond 13 september opende en zegende pastoor Janssen de garage van de voormalige kapelanie in Nieuw Bergen als nieuw onderkomen voor de vrijwilligers verbonden aan dit dorpsblad.

‘Ien de graas’ zo luidt toepasselijk de naam van deze nieuwe ruimte waar voortaan de Fontein gedrukt, gesorteerd, gevouwen en geniet wordt. Circa 35 vrijwilligers maken iedere twee weken dit gratis dorpsblad in een oplage van 2450 exemplaren klaar voor verspreiding via de lokale krant ViaBergen.

In de 38 jaar van bestaan moest dit blad al vele malen verkassen. Werd het eerst aan huis gemaakt, al snel werd het verplaatst naar het voormalige gemeenschapshuis De Vennen. Toen dat gebouw moest wijken, werd De Fontein ondergebracht in de kinderkapel in ‘oud’ Bergen en daarna in de kelder van het parochiecentrum in Nieuw Bergen. Dat bleek in verband met de veiligheid niet zo’n ideale plek zodat in 2011 uitgeweken werd naar Den Asseldonk. Vanwege verhuizingsplannen van de bibliotheek naar Den Asseldonk moest De Fontein dit jaar opnieuw op zoek naar een andere ruimte. Die werd gevonden dankzij de welwillende medewerking van pastoor Janssen. In samenspraak met de bewoners van de voormalige kapelanie werd de garage vrijgemaakt en aangepast zodat de vrijwilligers De Fontein voortaan vanuit deze nieuwe locatie kunnen maken. Voor de aanpassingskosten hoopt voorzitter Ad van Beurden op een bijdrage van de gemeente. ”De kosten betekenen voor ons een flinke rib uit ons lijf”, zegt de voorzitter.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht