Fonteintje en erelidmaatschap voor Lieke Martens (video)

Fonteintje en erelidmaatschap voor Lieke Martens (video)

door | aug 13, 2017 | Bergen, Gemeente Bergen, Lieke Martens, Montagnards, Mosaique, Sport in Beeld | 1 reactie

Bergen en specifiek het Mosaïqueplein kleurde vanmiddag 13 augustus oranje tijdens de huldiging van voetbalster Lieke Martens. Meer dan 3000 Oranjefans hadden zich rondom de toren verzameld om een glimp van Lieke op te vangen.

De verhoging aan de noordzijde van het gemeentehuis diende als een soort podium vanwaar de feestelijkheden rond de huldiging van Lieke afgewikkeld werden. De organisatie was in handen van de gemeente en de Bergense voetbalclub Montagnards.
Bij deze club is het met Lieke allemaal begonnen en heeft uiteindelijk samen met de andere Oranjevoetbaldames geleid tot het binnenhalen van de EK-titel. Bovendien werd Lieke tijdens het EK-toernooi uitgeroepen tot ‘speler van het toernooi’.
Voor Bart van Roosmalen, voorzitter van Montagnards reden om Lieke vandaag op haar jonge leeftijd tot erelid van de Bergense voetbalvereniging uit te roepen. Burgemeester Manon Pelzer deed daar namens de gemeente Bergen nog een schepje bovenop door haar de gemeentelijke onderscheiding het Fonteintje uit te reiken. Ook Ger Koopmans sprak als vervanger van de gouverneur namens de provincie Limburg zijn lof uit over de rol van Lieke. Zij heeft niet alleen het damesvoetbal maar heel Bergen en Limburg op de kaart gezet.
Voor ceremoniemeester Jos Kempen reden om de gemeente het idee aan de hand te doen de naam van het huidige Mosaïqueplein te veranderen in LiekeMartensplein.

[rns_reactions]

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht