Fors cocaïnegebruik in gemeente Bergen

Fors cocaïnegebruik in gemeente Bergen

door | sep 5, 2018 | 112, Gemeente Bergen, Politiek | 1 reactie

Tijdens de presentatie van de straatcoaches aan de gemeenteraad van Bergen bleek al snel dat de problemen groter zijn dan vooraf verwacht.

Straatcoaches
De straatcoaches zijn nu vier weken aan de slag in de gemeente Bergen en als eerste hebben ze zoveel mogelijk de overlast “Hotspots” in beeld gebracht. In de gemeente gaat het om een aantal vaste plekken zoals het Multiveldje en het Berlipand in Nieuw Bergen, achter de Buun, parkeerplaats Kasteelleen en Weezerweg in Well en rondom de visvijver in Afferden. Natuurlijk ontstaan er ook continu nieuwe locaties.

Cocaïne
De eerste bevindingen zijn dat er veel last is van alcohol en drugsgebruik maar ook van vandalisme. Opvallend is de grote groep cocaïnegebruikers die voor extreme overlast zorgen. Uit ervaring hebben de straatcoaches kunnen vaststellen dat een vaste groep dealers, vooral uit Venray voor de bevoorrading zorgt.

Tijdens de presentatie is er gesproken van enorm cocaïnegebruik en een fors probleem.

Aanspreken
De straatcoaches spreken de jongeren aan en zullen hen daar waar mogelijk en als er behoefte aan is, in contact brengen met de diverse hulpinstanties. Indien de overlast aanhoudt zullen de ouders worden ingelicht.

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest