Frank Janssen nieuwe Koning van het Gilde uit Milsbeek

Het St. Lambertus Gilde Milsbeek viert op kermiszaterdag haar Koningschieten. Onder goede weersomstandigheden verzamelden Gildebroeders en Gildezusters zich bij café ‘t Centrum. Nadat Jeugdkoningin Sanne Schonhoven van haar koningszilver was ontdaan konden de Heren scheuten gelost worden op de koningsvogel door Keizer Ludo Hartjes. Nadat zich er vorig jaar geen koningskandidaten gemeld hadden, schieten we dit jaar verder op de romp van vorig jaar.

Dat de nieuwe opzet van het koningschieten, nu tijdens de kermis, het Gilde geen windeieren bracht was snel duidelijk. Het terras zat vol en de aanmeldingen voor deelname aan het publieksschieten kwamen binnen. Met een mooie club van 15 inwoners van Milsbeek werd er gestreden om de titel publiekskoning. Mientje Kamps zou de strijd in haar voordeel beslechten. Ook bij de jeugd was het gezellig, zij schoten binnen in het patronaat hun eigen luchtbuks competitie. Jante van Schayk wist de beste te worden deze middag, elke schutter kreeg een mooi herinneringsschild mee en Jante natuurlijk het schildje voor de publieks jeugdkoningin van Milsbeek.

Op de koningsvogel van het Gilde gingen Antoon van Duinhoven, Wendy Schonhoven en Frank Janssen met elkaar de strijd aan voor de koningstitel. Na 8 schoten viel de vogel al van zijn plek en mocht het Lambertus gilde Frank Janssen na 27 jaar weer tot Koning kronen. Daarna werd het Koningsbier aangeslagen werd iedereen uitgenodigd om het vat mee leeg te maken. De laatste liters uit het vat vloeiden in de tinnen pul van Eric Berger en werd op de gezellige klanken van, trink trink bruderlein trink, het broederschap bezworen door de pul aan elkaar door te geven. Het St. Lambertus Gilde kan terug kijken op een gezellig, goed bezocht en een geslaagde transactie in het koning schieten nieuwe stijl.

door | sep 29, 2019 | Gilde & Schutterij, Milsbeek

Oktoberfest Siebengewald traditioneel geopend

Traditioneel heeft Schutterij Ons Genoegen het eerste biervaatje naar de feesttent gebracht. Waar Schutterskoning Vincent dit met een ferme klap kon aanslaan om zo het 10 Siebengewalds oktoberfest officieel te openen.  [adrotate...

Volle bak bij Oktoberfest Arcen

Op vrijdag 18 oktober  werd het Oktoberfest Arcen officieel geopend door Hertog Jan-brouwmeester Gerard van den Broek samen met de schutterijen van Arcen, Blerick en Blitterswijck door het aanslaan van het eerste fust. Het werd een bomvol weekend en een...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest