Ga mee op reis met Projectkoor Gelderland

Projectkoor Gelderland presenteert zondag 27 oktober de muzikale reis ‘Van Huis en Haard’ in de Martinuskerk in Gennep. Dit optreden begint om 15.00 uur en wordt een bijzondere ontmoeting met liederen en muzikanten uit het Midden-Oosten. Dit gratis concert wordt uitgevoerd op uitnodiging van Stichting Evenementen Gennep in het kader van het Jaar van de Ontmoeting en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Gennep.

Het Projectkoor Gelderland, een verrassend en veelzijdig koor van gevorderde amateurs werkt in dit project samen met gevluchte muzikanten afkomstig uit conflictgebieden in het Midden Oosten. Nawras Altaky stond met zijn Ud o.a. met Caro Emerald in Paradiso, de talentvolle Ghaeth Almaghoot (klarinet) is op verschillende podia en met bekende artiesten te zien evenals de internationaal bekende Modar Salama (drums en slagwerk). Ook enkele Nederlandse muzikanten en een verteller leveren een bijdrage aan dit bijzondere concert waar een mix wordt gebracht van klassieke en populaire Arabische liederen.

De rode draad op deze reis is de liefde voor en heimwee naar datgene wat je hebt achtergelaten. Het gaat over
verlangen en hoop, over wat je hebt of hebt achtergelaten en over een zoektocht naar een ander thuis. Een
reis naar een onbekende wereld ver van familie en geliefden…

Het concert begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) en de entree is vrij alhoewel een vrijwillige bijdrage op prijs wordt gesteld.

Na afloop is iedereen welkom om gezellig aan te schuiven bij de Broodbakclub op het plein voor de kerk en te genieten van in openluchtovens gebakken broodjes uit diverse culturen.

Boekpresentatie ‘Marjanneke, stoer wijf’ van Anneliese Vonk

Afgelopen zaterdag 16 november was de boekpresentatie van 'Marjanneke, stoer wijf' door schrijfster Anneliese Vonk - Van der Zanden. Dit vond plaats in haar oude restaurant, voormalig De Bourgondische Hoeve in Siebengewald. Inmiddels woont de schrijfster...

Rockin’ Mountains vecht voor bestaansrecht

Het blijft moeilijk in Nieuw Bergen want ook de derde editie van Rockin' Mountains werd wederom niet gevonden door het grote publiek, ondanks veel promotie in combinatie met de samenwerking voor een goed doel en de steun van Stichting Pop in Limburg. Toch...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest