Gegoochel met datums zorgt voor onzekerheid bij Essity

Gegoochel met datums zorgt voor onrust bij Essity, een bedrijf in hygiëneproducten voorheen bekend als SCA. Vorig jaar heeft de vestiging in Heijen aangegeven dat door reorganisatie dit jaar 60 mensen in drie ontslagrondes het bedrijf moeten verlaten. De geplande datums waren 1 mei , 1 juni en 1 oktober. Nu ziet het er naar uit dat de laatste datum van 1 oktober opgerekt gaat worden tot 1 december.

Geruchten
Het gerucht gaat dat de reden voor het oprekken van de datum ermee te maken heeft, dat een nieuwe machine niet op tijd geleverd wordt. Het zure is dat juist deze machine de arbeidsplaatsen moet overnemen.

Onrust door onzekerheid
Onder de werknemers is momenteel veel onrust omdat ze niet weten wanneer ze officieel op straat komen te staan. Essity bevestigt dat de nieuwe datum 1 december is, maar wil uit concurrentieoverweging hiervoor geen uitleg geven waarom.

Vakbond
Vakbond CNV geeft aan dat Essity een bijzonder bedrijf is en dat de medewerkers er loyaal en meedenkend zijn. Toch raadt de vakbond aan om nu al uit te kijken naar passende vacatures. CNV zegt ook dat er een goed sociaal plan op tafel ligt en dat eventuele datawijzigingen hier geen invloed op hebben.

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest