Gemeente Bergen is ‘hart veilig’

Met de Ingebruikname van de 28ste openbare AED op het kruispunt Tuinstraat/Venweg in Wellerlooi mag de Gemeente Bergen zo goed en zo kwaad als het gaat ‘hart veilig’ genoemd worden. Burgemeester Manon Pelzer, Annemarie de Mulder namens Dorpsraad Wellerlooi en Willem Fleuren (op de hoek van zijn pand is de AED bevestigd) waren er maandagochtend 29 april even bij.

De afgelopen maanden heeft de gemeente Bergen 15 nieuwe AED’s toegevoegd aan het aantal openbare AED’s zodat de tellerstand nu op 28 staat. Vooral bij hartstilstand telt elke seconde zodat het van groot belang is dat hulpverleners en hulpdiensten zo snel mogelijk ter plaatse zijn om eerste hulp te kunnen bieden. De aanwezigheid van een AED in de buurt kan dan het verschil uitmaken tussen leven of dood.

Toen onlangs een inwoonster uit Afferden een inzamelingsactie startte voor een extra AED in het dorp werd de gemeente getriggerd. De gemeente besloot toen niet alleen voor die ene AED in Afferden een financiële bijdrage te leveren maar meteen het aantal openbare AED’s in de hele gemeente volgens richtlijnen van het Rode Kruis op peil te brengen. In overleg met dorpsraden en bewoners is vervolgens gesproken over de nieuwe locaties. 
Met de ingebruikname van de AED aan het pand op de kruising Tuinstraat/Venweg 8 in Wellerlooi beschikt de gemeente Bergen nu in totaal over 28 openbare AED’s en is daarmee zo goed en kwaad als het gaat ‘hart veilig’.
”Mocht in de toekomst blijken dat dit aantal niet voldoende is en het AED-netwerk verdicht moeten worden, dan nemen we als gemeente onze verantwoordelijkheid”, zegt burgemeester Pelzer.

Foto: Burgemeester Pelzer, Willem Fleuren en Annemarie de Mulder namens Dorpsraad Wellerlooi nemen op de kruising Venweg/Tuinstraat de 28ste openbare AED in gebruik.

Schoolontbijt met burgemeester in Weeze

Erstklässler der Petrus-Canisius-Schule aus Weeze freuen sich über Frühstücksdosen von innogy In der zweiten Woche nach Start des neuen Schuljahrs dürfen sich die Erstklässler der Petrus-Canisius-Schule aus Weeze über Frühstücksdosen von innogy freuen....

Taxus inzamelactie zeer succesvol

De jaarlijkse inzamelactie van stichting Taxus Taxi in de Maasduinen is zeer succesvol verlopen. In totaal is dit jaar ruim 346.000 kilogram taxussnoeisel ingezameld, goed voor ruim 3.000 chemotherapieën. Hiervan werd 3.407 kilogram in de gemeente Bergen,...

Rockin’ Mountains steunt Roparun tegen kanker

"Baby, we were born to run....." Tijdens Rock-in-Mountains op zaterdag 2 november 2019, aan de vooravond van de Maasduinenloop, zal Liebesgrün Runningteam Roparun ook aanwezig zijn. Zij hopen hiermee geld in te zamelen voor deelname aan Stichting Roparun....

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest