Gemeenteraad Gennep bijgepraat over vertrek burgemeester

Op 16 september is de Gennepse gemeenteraad door de vertrouwenscommissie bijgepraat over het vertrek van burgemeester Peter de Koning. De vergadering vond plaats achter gesloten deuren en werd voorgezeten door Jacques van Bergen, die eerder door de raad was benoemd als plaatsvervangend voorzitter.

De raadsleden hebben meer duidelijkheid gekregen over de achtergronden van het vertrek van de burgemeester. Omdat er geheimhouding rust op dit soort bijeenkomsten, kan geen van de aanwezigen inhoudelijke mededelingen doen over wat is gezegd. De raad begrijpt dat dit onbevredigend is voor de inwoners en andere betrokkenen. De gemeentewet staat echter geen verdere mededelingen over de inhoud van de vergadering toe.

Voorzitter Van Bergen laat weten dat hij namens de raad kan berichten dat de aanwezigen op een goede wijze zijn bijgepraat. “Na de toelichting was duidelijk begrip merkbaar bij de aanwezige raadsleden voor de onvermijdelijkheid van het vertrek van de burgemeester,” aldus de voorzitter. Hij vertrouwt erop dat er nu een streep gezet kan worden achter het verleden en dat de blik op de toekomst kan worden gericht. De verwachting is dat er nu eerst een waarnemend burgemeester wordt benoemd. Dat stelt de raad in de gelegenheid op zorgvuldige wijze op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester voor gemeente Gennep.

door | sep 16, 2019 | Gemeente Gennep, Politiek

FAST heeft maximale speeltijd nodig voor winst

FAST heeft de eerste competitieoverwinning binnen. De volleybalsters versloegen de Limburgse buur Peelpush in een zinderende strijd met 3-2. De zege hing aan een zijden draadje, want in de beslissende vijfde set hadden de bezoekers uit Meijel bij 14-15 de winst voor...

Waarschuwing, klei en modder op de wegen

In de natte jaargetijden komt vervuiling van de weg met klei en modder regelmatig voor. Agrariërs en loonbedrijven rijden met trekkers en aanhangwagens over de weg, terwijl de banden onder de klei zitten. Dat is gevaarlijk, want klei op de weg...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest