Gennep eert oud-militairen met Veteranendag

Op zondag 17 februari 2019 vindt in Gennep voor het eerst een Veteranendag plaats. Een aantal veteranen heeft na overleg met burgemeester De Koning het initiatief genomen om een Veteranendag te organiseren en hoopt hier een jaarlijkse traditie van te kunnen maken.

De Veteranendag heeft als doel om elkaar weer te leren kennen. Gekozen is voor 17 februari vanwege de historische betekenis voor Gennep in de Tweede Wereldoorlog. Op 8 februari 1945 startte operatie Veritable, de inleiding om de WO II in Europa te beëindigen. Gennep, met bruggen over de Maas en de Niers, was een belangrijke plaats in deze operatie werd op 12 februari bevrijd. Traditiegetrouw wordt dit op de zondag erna herdacht en dus onderdeel van het programma.

Programma Veteranendag

De dag start om 9.00 uur met een ontvangst in het gemeentekantoor en een welkomstwoord door burgemeester Peter de Koning. Vervolgens gaat het gezelschap – degenen die dat willen en kunnen – naar de Highlander Bridge voor de herdenkingsplechtigheid. Terug in het gemeentekantoor is er koffie en thee met wat lekkers en spreekt generaal majoor b.d. Leen Noordzij de aanwezigen toe.

Daarna is er een lunch voor de gasten. Het samenzijn wordt om 14.00 uur afgesloten met een evaluatie, waarbij de wens voor een jaarlijks terugkerend evenement geïnventariseerd wordt. Veteranen die zich willen aansluiten worden geregistreerd, zodat zij informatie ontvangen over toekomstige activiteiten. Registratie is uiteraard niet verplicht.

Meer informatie en aanmelden

De veteranen in gemeente Gennep die bekend zijn bij de initiatiefnemers, hebben eind december een uitnodiging per post ontvangen met een antwoordformulier. Hebt u geen uitnodiging ontvangen maar wilt u wel deelnemen aan deze dag? Neem dan contact op met Marijon van der Mooren via 0485-494141 of m.vandermooren@gennep.nl. Aanmelden kan tot 4 februari 2019. Indien nodig wordt vervoer voor u geregeld.

De initiatiefnemers van de Veteranendag zijn:
Maurice van den Hoogen (Milsbeek)
Anne van den Hoogen (Gennep)
Jan Willem Toonen (Ottersum)
Piet Kuijpers (Gennep)
Rob Stolk (Ven-Zelderheide)
Jack van Unen (Gennep)
Gérard Cloin (Gennep)

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest