Gennep gaat voor asbestvrij

Bent u eigenaar van een woning, pand of bijgebouw, gebouwd voor 1994, dan is er een kans dat er asbest op uw dak ligt. Asbesthoudende materialen werden in het verleden veel gebruikt in en op gebouwen. Tegenwoordig weten we dat asbest ook risico’s met zich meebrengt. Daarom zijn asbest daken vanaf 2025 verboden. Na zo’n dertig jaar verweert asbest en komen er kleine vezels vrij die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid en uw omgeving. Ook storm, hagel en andere weersomstandigheden zorgen ervoor dat deze asbestvezels eerder vrijkomen.

Informatiebijeenkomsten
Als gemeente streven we naar een asbestdakenvrij Gennep , voor een veilige en gezonde leefomgeving. Daarom organiseren we in december een tweetal informatiebijeenkomsten voor eigenaren van een asbestdak, zoals particulieren, ondernemers en agrariërs. We vertellen u dan meer over:

  • Het belang van het vervangen van uw asbestdak
  • Hoe u uw asbestdak kunt aanpakken
  • Wie u daarbij kan helpen (bedrijven, adviseurs)
  • Subsidiemogelijkheden en interessante regelingen in het kader van duurzaamheid
  • Financieel en fiscaal interessante mogelijkheden
Gemeente Gennep gaat voor asbestvrij

De Gemeente Gennep wil asbestvrij worden. Meer hierover lees je hier https://tinyurl.com/y7tvzrdu Gennep (gemeente) VVD Gennep CDA Gennep PvdA Gennep D66 Gennep De Gelderlander De Limburger

Posted by Maasduinencentraal on Wednesday, 5 December 2018

Voor inwoners en particuliere pandeigenaren:

Dinsdag 11 december van 19.00 tot 21.00 uur
Pica Mare, Picardie 36, Gennep

Voor agrarische ondernemers:

Woensdag 12 december van 19.00 tot 21.00 uur
Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum

Bent u aanwezig? In verband met de organisatie stellen we het op prijs als u zich vooraf aanmeldt. Dat kan tot en met 9 december via het aanmeldformulier op www.gennep.nl/asbest. Hier vindt u ook meer informatie over asbestsanering.

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest