Gennep moet teveel geïnde ozb terugbetalen

Gennep moet teveel geïnde ozb terugbetalen

door | feb 21, 2018 | Gemeente Gennep, Sociaal maatschappelijk | 1 reactie

De gemeente Gennep is door de Hoge Raad teruggefloten bij de heffing van ozb op vakantiebungalows en moet 170.000 euro terugbetalen. Over de jaren 2016 en 2017 heeft Gennep te veel belasting geïnd van bedrijven die recreatiewoningen verhuren. Dat geld moet terug naar de betaler, een groot deel daarvan naar Center Parcs Heijderbos. Voor het lopende jaar zal Gennep ook minder belasting mogen opleggen. Dat scheelt voor 2018 ook zo’n 80.000 euro aan inkomsten. (Bron: De Limburger)

Niet permanent

Gennep hanteerde voor bungalowparken de belasting voor zogenoemde niet-woningen. De gedachte was dat de bungalows niet permanent bewoond worden en daarom in die categorie horen. Fout, zegt de Hoge Raad nu. Recreatieparken hebben terecht geclaimd dat zij gebruik mogen maken van de vrijstellingenregeling voor ozb.

Die geldt overigens niet alleen voor vakantiewoningen, maar kan ook van toepassing zijn op verpleeg- en verzorgingshuizen en ziekenhuizen. De kans is daarom aanwezig dat Gennep ook nog voor andere aanslagen geld moet terugbetalen.

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

1 Comment

  1. Wanbeleid in Gennep !

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest