Glasvezel voor 5% nog steeds onzeker

Chantal en Twan Gramser van Minicamping De Heidehof in Wellerlooi zijn bang dat de glasvezelkabel aan hun adres voorbij gaat. Volgens Glasvezel Buitenaf behoort De Heidehof tot de 5% (139 adressen) dure aansluitingen en worden daarom (voorlopig) niet aangesloten.

Graafwerkzaamheden
Momenteel is aannemer Spie volop bezig met de aanleg van de glasvezelkabel, zo ook op de Heerenvenweg op de Hamert. Aangezien de minicamping 410 meter van de verharde weg ligt krijgt deze geen aansluiting. Adressen tot 300 meter zijn wel aangesloten en dit steekt de familie Gramser. Ze hebben diverse voorstellen gedaan, zelfs om eigenhandig een sleuf te graven, maar helaas.

Belofte wethouder Splinter
Bij de start van het project, vlak voor de verkiezingen heeft wethouder Splinter geroepen “er komt snel internet voor iedereen in het buitengebied” maar helaas kan hij tot op dit moment deze belofte nog niet waarmaken. Elke vorm van tegemoetkoming zal als ongeoorloofde staatssteun worden gezien, dat kan en mag dus niet.

In de handen van Mackus
Het lot van de 5% buiten-buiten-buiten gebiedsaansluitingen ligt nu in de handen van gedeputeerde Hubert Mackus en staatssecretaris Mona Keijzer. Mackus heeft het glasvezel dossier overgenomen van Hans Teunissen. Aankomende week is er weer een gesprek tussen de diverse partijen en Mackus.

Motie Heuvelings
Op 29-06-2018 is er een motie bij het Limburgs Parlement ingediend door John Heuvelings waarin expliciet staat vermeld om: “… een actieplan te ontwikkelen dat ertoe leidt dat in 2022 geheel Limburg aangesloten is op de glasvezelbekabeling of concreet vooruitzicht heeft op aansluiting, dan wel een andere vorm van gelijkwaardig snel internet.”
Als er voldoende steun voor deze motie komt is de weg vrij om tot een oplossing van de 5% dure aansluitingen te komen. Tot die tijd is het glas voor de familie Gramser half leeg!

Lees de hele motie in de bijlage hieronder!
Motie 2402 2e gewijzigd Heuvelings c.s. inzake dubbelglas(vezel) voor Limburg

Ook interessant

Kwekerij Roobeek krijgt nieuwe tak

Kwekerij Roobeek krijgt nieuwe tak

Plantenkwekerij Roobeek in Arcen gaat inpakken en niet zo'n klein beetje. Op 1 november moet de hal van bijna 3.000 vierkante meter klaar zijn en kan het bedrijf met haar nieuwe tak 'Fulfilment Center Arcen' per 1 januari van start gaan. Het concept hierbij is dat via...

Aanleg glasvezel kernen gemeente Bergen start na de zomer

Aanleg glasvezel kernen gemeente Bergen start na de zomer

E-Fiber heeft onderstaande planning vrijgegeven. De schouwwerkzaamheden zijn gestart. Elke woning met een abonnement wordt bezocht door een werknemer van Spitters, de aannemer. Hij legt vast hoe de glasvezel vanaf de weg het huis in gaat en waar het glasvezelmodem in...

Geslaagde vriendinnendag onder stralende zon

Geslaagde vriendinnendag onder stralende zon

Velden | Het is zaterdagochtend 27 juni, een heerlijk zonnetje schijnt. De tropische temperaturen van de afgelopen dagen zijn gelukkig wat minder geworden en het sportpark in Velden bruist van de energie! Rond09.45 uur staat er al een hele groep enthousiast...

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad