Glasvezel voor 5% nog steeds onzeker

Chantal en Twan Gramser van Minicamping De Heidehof in Wellerlooi zijn bang dat de glasvezelkabel aan hun adres voorbij gaat. Volgens Glasvezel Buitenaf behoort De Heidehof tot de 5% (139 adressen) dure aansluitingen en worden daarom (voorlopig) niet aangesloten.

Graafwerkzaamheden
Momenteel is aannemer Spie volop bezig met de aanleg van de glasvezelkabel, zo ook op de Heerenvenweg op de Hamert. Aangezien de minicamping 410 meter van de verharde weg ligt krijgt deze geen aansluiting. Adressen tot 300 meter zijn wel aangesloten en dit steekt de familie Gramser. Ze hebben diverse voorstellen gedaan, zelfs om eigenhandig een sleuf te graven, maar helaas.

Belofte wethouder Splinter
Bij de start van het project, vlak voor de verkiezingen heeft wethouder Splinter geroepen “er komt snel internet voor iedereen in het buitengebied” maar helaas kan hij tot op dit moment deze belofte nog niet waarmaken. Elke vorm van tegemoetkoming zal als ongeoorloofde staatssteun worden gezien, dat kan en mag dus niet.

In de handen van Mackus
Het lot van de 5% buiten-buiten-buiten gebiedsaansluitingen ligt nu in de handen van gedeputeerde Hubert Mackus en staatssecretaris Mona Keijzer. Mackus heeft het glasvezel dossier overgenomen van Hans Teunissen. Aankomende week is er weer een gesprek tussen de diverse partijen en Mackus.

Motie Heuvelings
Op 29-06-2018 is er een motie bij het Limburgs Parlement ingediend door John Heuvelings waarin expliciet staat vermeld om: “… een actieplan te ontwikkelen dat ertoe leidt dat in 2022 geheel Limburg aangesloten is op de glasvezelbekabeling of concreet vooruitzicht heeft op aansluiting, dan wel een andere vorm van gelijkwaardig snel internet.”
Als er voldoende steun voor deze motie komt is de weg vrij om tot een oplossing van de 5% dure aansluitingen te komen. Tot die tijd is het glas voor de familie Gramser half leeg!

Lees de hele motie in de bijlage hieronder!
Motie 2402 2e gewijzigd Heuvelings c.s. inzake dubbelglas(vezel) voor Limburg

Ook interessant

Prinselijke prinsenreceptie bij De Kuluut

Prinselijke prinsenreceptie bij De Kuluut

Wellerlooi | De horecaperikelen in het zuidelijkste kerkdorp van de gemeente Bergen werden eventjes vergeten tijdens een bomvolle prinsenreceptie van carnavalsvereniging De Kuluut ter ere van hun eigen prins Sjoerd d'n Urste. Voor de gelegenheid was er op het...

Astrantia verliest van koploper, gelijkspel Resia

Astrantia verliest van koploper, gelijkspel Resia

Astrantia - Merselo   0 - 2Astrantia wacht nog steeds op haar eerste overwinning van 2020. Op een winderig sportpark trok de ploeg uit Middelaar aan het kortste eind tegen koploper Merselo en verloor met 0-2. Een rommelige eerste helft, waarin Merselo het eerste deel...

Programma 75 jaar bevrijding Wellerlooi

Programma 75 jaar bevrijding Wellerlooi

Op zaterdag 7 maart viert en herdenkt heel Wellerlooi 75 jaar bevrijding. Deze dag is gevuld met onder andere een tentoonstelling, een bevrijdingstocht en een concert. De tentoonstelling van Archief de Loi vindt plaats van 14.00 uur tot 17.00 uur in MFC ‘t Luukske....

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht