Gratis DriveXperience voor jonge autorijders

De gemeenten Gennep, Mook-Middelaar en Bergen organiseren zondag 22 oktober 2017 The DriveXperience, een gratis praktijkdag voor autorijders tot en met 24 jaar, die maximaal drie jaar hun rijbewijs hebben. De praktijkdag is van 9.00 tot uiterlijk 16.00 uur bij het gemeentehuis in Gennep en je hoeft zelf geen auto mee te brengen, Autocentrum Gennep stelt er drie beschikbaar.

Road Xperience

Je rijdt met twee andere jongeren gedurende anderhalf uur door de omgeving. Je wisselt elkaar af aan het stuur en beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl onder begeleiding van een coach die ook zijn oordeel geeft.

Track Xperience

Op een rem- en slipbaan voel je hoe het is om op een glad wegdek een noodstop te moeten maken. Je merkt hoe lang je remweg bij verschillende snelheden is en voelt de werking van het ABS remsysteem.

Xperience Xchange

In een groepsdiscussie praat je mee over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeersdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Je voert ook discussie over je eerste kilometers als zelfstandig autorijder en over het omgaan met apparatuur in de auto die je helpt maar die óók kan afleiden.

Online verkeerstest

Doe je mee? Dan maak je vooraf thuis een test die aantoont welk soort autorijder je bent. Enkele dagen na de DriveXperience maak je nóg een test om te zien wat je hebt geleerd en nu wellicht anders doet.

Samen met je vrienden

Vrienden van 18 t/m 24 jaar die maximaal drie jaar hun rijbewijs bezitten kunnen zich ook aanmelden. Samen is de dag nog gezelliger en leerzamer. Aan deze praktijkdag kunnen maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!

Aanmelden

Dat kan  via de website van The Drive Experience. De lunch is gratis en na afloop ontvang je een certificaat.

[rns_reactions]
Weys - speciaal
de_smid_fc-logo-samengesteld-01

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest