Harm van Riswick Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Harm van Riswick Ridder in de Orde van Oranje Nassau

door | aug 26, 2018 | Bergen, Onderscheidingen | 1 reactie

Koninklijke onderscheiding voor Harm van Riswick

Op zondag 26 augustus reikt burgemeester Manon Pelzer een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer H.M.J.J. (Harm) van Riswick. Zij doet dit tijdens de opening van het Agrifestijn. De eigenaar van zorgboerderij De Vlammert wordt onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten Harm van Riswick >>>

Agrifestijn

Vanaf 2008 was decorandus (56) grondlegger en voorzitter van de Stichting Agrifestijn Maasduinen te Ottersum. De stichting heeft als doel om de agrarische ondernemers onder de aandacht te brengen. Dit evenement wordt driejaarlijks georganiseerd. Betrokkene zet zich onder meer in voor de organisatie van het evenement dat zeven- tot achtduizend bezoekers trekt en waarbij tachtig tot honderd vrijwilligers actief zijn. Op het moment dat hij afscheid neemt als voorzitter, wordt hij door burgemeester Pelzer in het zonnetje gezet.

Tuinbouw en natuur

Ruim 20 jaar was de heer van Riswick bestuurslid en voorzitter (1993-2006) van de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB), afdeling Bergen. Als voorzitter was hij afgevaardigd in het overkoepelende kringbestuur van Noord-Limburg

Vanaf 2009 was hij mede-initatiefnemer en voorzitter van de Stichting Natuurlijk Heukelomse Beekdal. De stichting heeft als doel het verwerven, aanleggen, beheren en onderhouden van natuurterreinen door en/of voor rekening van agrarische ondernemers. Mede door de inzet van de heer van Riswick is het project herinrichting Heukelomse Beek gerealiseerd.

Carnaval

Geruime tijd was van Riswick zeer actief in het carnavalswezen. Hij was voorzitter (2006-2012) van de Carnavalsvereniging De Erdmennekes en Jeugdcarnavalvereniging De Belhamels te Bergen. Ook was hij begeleider en ceremoniemeester en was hij lid van de optochtcommissie, lid van de Raad van Elf en ondersteunde hij het bestuur.

Fanfare

Ook op muzikaal gebied is decorandus actief. Van 2010-2014 was hij bestuurslid en sinds 2014 voorzitter van de muziekvereniging Fanfare Les Montagnards te Bergen. Hij zette zich in bij het opzetten van een eigen jeugdopleiding en hij is van 2012 tot 2016 betrokken geweest bij het oprichten van de stichting Bevordering Blaasmuziek Gemeente Bergen (BBGB). Deze stichting heeft tot doel om alle muziekopleidingen in de gemeente te bundelen en te realiseren

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest