Heijen herrijst uit kansloze positie

Heijen herrijst uit kansloze positie

door | 11,jun,2018 | Heijen, vv Heijen | 1 reactie

Nadat VV Heijen vorige week zondag thuis met 3-5 verloor was het voor Gassel al bijna een uitgemaakte zaak en de return van gisteren zou niet meer dan een formaliteit zijn. Maar daar dachten de Noord-Limburgers eventjes anders over en waren met snode plannen afgereisd naar Gassel. Het werd een knotsgekke wedstrijd met veel passie, veel doelpunten, een verlenging en een onwaarschijnlijke einduitslag, 1-6. Daarmee handhaafde Heijen zich in de vierde klasse, een herrijzenis uit een onmogelijk geachte positie die daarom des te zoeter smaakte.

Bekijk hier de wedstrijdfoto’s van voetbalshoot.nl >>>>

Hier het wedstrijdverslag van Hans Boekholt >>>>

Dankzij een wonderbaarlijke ontsnapping in Gassel blijft Heijen actief in de 4e klasse. Je moet er bij zijn geweest om het te geloven, maar na verlenging stond de stand van 1-6 op het scorebord.

Voetballen in de nacompetitie blijft een verhaal apart. Vorige week was er in Heijen al een wedstrijd met een krankzinnig verloop en ook deze zondag maakten beide teams het weer net zo spannend.

Gassel had zich in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd en Heijen wist wat het te doen stond: minimaal een marge van twee doelpunten bewerkstelligen.

Het eerste gevaar kwam van de thuisclub, maar Heijen bleef een snelle, en waarschijnlijk dodelijke achterstand, bespaard. Daarna boekten de ploegen geen resultaat uit toegewezen vrije trappen. Langzamerhand trok Heijen het initiatief naar zich toe. Ramon van de Ven en Nick Martens hadden Heijen op voorsprong kunnen zetten.

Na de drinkpauze halverwege de eerste helft pakte Gassel de draad weer op. Het leverde de ploeg een mooie scoringskans op, maar de inzet van de Gassel-speler rolde net naast het Heijense doel. Daarna bleef Gassel druk uitoefenen op het Heijense doel.

Het was echter Heijen dat na ruim een half uur de score openbrak. Een snelle uitbraak werd afgerond door Rene Reijnen. Er ontstond daarna wat tumult over het teruggeven van de bal. Hierbij trapte een Gasselnaar onnodig na, hetgeen hem de rode kaart opleverde.

In het vervolg van de eerste helft kon Heijen nog niet profiteren van de numerieke meerderheid. Dat gebeurde net na rust wel. Wederom Rene Reijnen zorgde op fraaie wijze voor 0-2. Met deze tussenstand stonden Gassel en Heijen qua onderling resultaat gelijk.

Velen dachten dat Heijen nu door zou drukken en Gassel de genadeklap zou krijgen, maar dat gebeurde niet.  Sterker nog, in deze fase kreeg de thuisclub de beste kans om te scoren. Heijen behield echter op dat moment de noodzakelijke marge. Wel was duidelijk dat de Heijenaren het goede gevoel even kwijt waren. Tot overmaat van ramp kantelde Gassel de wedstrijd door de 1-2 op het scorebord te brengen. Ramon van de Venne was de bejubelde doelpuntenmaker.

Het moet gezegd, dat Heijen zich na deze tegenvaller weer oprichtte. De ploeg ging op zoek naar een derde treffer, al ging het allemaal niet meer vanzelf. Echt uitgespeelde kansen leverde het Heijense spel niet op, maar pogingen van onder meer Bas Wijers, Rene Reijnen en Thijs Kusters hadden een beter lot verdiend.

Desondanks leek Heijen zich neer te moeten leggen bij degradatie, totdat de ploeg in de laatste minuut nog een hoekschop mocht nemen. In het gedrang voor het doel van Gassel gaf Jesper Wijers de bal de juiste richting: 1-3.

Dat betekende een niet meer voor mogelijk gehouden verlenging. In het eerste deel van de extra tijd werd er niet gescoord. Wel werd snel helder dat Gassel, en dat niet onterecht, op een penaltyserie gokte. Het was dus aan Heijen om een voortijdige beslissing te forceren. Dat deed de club in de laatste tien minuten op niet mis te verstane wijze. Gassel was murw gebeukt en achtereenvolgens Rene Reijnen, Niels Wabeke en Dirk Schonenberg zorgden voor veel vreugde uitbarstingen bij de Heijense ploeg en haar trouwe supporters.

Heijen verdient een compliment voor het feit dat men, na het teleurstellende resultaat in de heenwedstrijd, is blijven geloven in een goede afloop. Handhaving in de 4e klasse is een terechte beloning voor de getoonde inzet en het gespeelde voetbal in Gassel.

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest