Henrikus doet beroep op gemeente

Henrikus doet beroep op gemeente

door | mei 18, 2018 | Bergen, Politiek | 4 reacties

Tijdens de commissievergadering van afgelopen donderdag heeft Rik Dickhaut van Brasserie Henrikus via zijn raadsman zijn zorgen en ongenoegen aan het gemeentebestuur kenbaar gemaakt. Dickhaut was verrast en teleurgesteld toen hij via de media moest vernemen dat het pand waar zijn Brasserie in is gevestigd, moet wijken voor nieuwbouw appartementen.

Verkoop
Door de berichten in de media is de zaak onverkoopbaar geworden voor Dickhaut, “Ik heb de exploitatie al bij een horecamakelaar in de verkoop staan maar dat heeft nu geen zin meer”. Ook is het aantal feesten en partijen door de aankondiging flink terug gelopen “Wie gaat er een feest boeken bij een zaak die tegen de vlakte gaat?”, was de strekking van de raadsman.

Snelheid
Doordat er nu geen exploitatie op lange termijn meer mogelijk is, wordt het voor Henrikus bijna onmogelijk om nog een financiering van een bank te krijgen en heeft daarom de gemeente opgeroepen haast te maken met een passend voorstel.

Niek van den Hurk
Ook pandeigenaar Niek van den Hurk maakte gebruik van het inspreekrecht voor burgers en hij heeft de gemeente duidelijk gemaakt bezorgd te zijn over de manier van handelen in zake de aankoop van twee panden op Mosaïque. Tussen de regels door was wel duidelijk dat Van den Hurk zijn pand ook graag aan de gemeente wil verkopen.

peace
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

4 Comments

 1. Het aantal feesten en partijen is niet door de aankondiging, maar door de geleverde kwaliteit/service terug gelopen. Beetje jammer om dat op de gemeente af te schuiven

  Post a Reply
  • Makkelijk commentaar ben je ook regelmatig gast. Of heb je vriendjes bij gemeente lijkt het wel op

   Post a Reply
   • Beste Harold,

    Ik wás regelmatig gast, maar kom er mede door de matige kwaliteit en slechte service voor hoge prijzen niet meer. Ik ga liever naar een restaurant waar goede service en lekker eten geleverd word.

    Post a Reply
 2. Ben het niet eens met de manier waarop een kleine horecaondernemer het onmogelijk wordt gemaakt om zijn bedrijf te verkopen , door het aankondigen van de sloop van zijn bedrijf zonder overleg en zonder eventuele tegemoetkoming. Niet eens tussen de regels ,maar gewoon rechtstreeks heb ik de gemeente mijn deel van het gebouw te koop aangeboden , als er een oplossing wordt gevonden voor brasserie Henrikus. De gemeente noemde de mogelijkheid van het aankopen van de regiobank een unieke kans. Ze hebben nu een dubbele unieke kans..

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest