Historische albasten altaarpanelen ‘Offerse’ kerk fotogeniek

De Albasten altaarpanelen in de ‘Offerse’ parochiekerk zijn fotogeniek. Al meermalen zijn deze zeven albasten reliëfs met voorstellingen van het lijden van Christus beschreven en op de gevoelige plaat vastgelegd.

Onlangs nog door Henk van Os, kunsthistoricus en voormalig directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam. Nu zijn de historische altaarpanelen in opdracht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed opnieuw voor het nageslacht gefotografeerd door fotografe Monique van der Steen. Deze foto’s zijn bestemd voor de beeldbank van het Cultureel Erfgoed. Tijdens de fotosessie werd voor de belichting de hulp ingeroepen van Ton Wijers, een van de hoeders van het ‘Offers’ cultureel erfgoed.

In deze beeldbank zijn bijna een miljoen foto’s opgenomen van monumenten, archeologie, landschap en collecties. Over het Limburgse Afferden zijn ruim 260 foto’s over onder meer de ‘Offerse parochiekerk, Bleijenbeek en de Mariakapel opgenomen. Daar worden op termijn de foto’s van de historische albasten panelen aan toegevoegd.
Deze foto’s zijn voor iedereen gratis en in hoge resolutie te downloaden via de website beeldbank.cultureelerfgoed.nl

door | jan 25, 2019 | Afferden, Gemeente Bergen

Weys - speciaal
Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest