Hoge opkomst Fun Run Bergen

Hoge opkomst Fun Run Bergen

Zo’n 225 deelnemers verdeeld over 49 teams hebben vanavond 20 april meegedaan aan de tweede Fun Run in het centrum van Bergen. Dat is een verdubbeling van de opkomst ten opzichte van vorig jaar en een mooi succes voor de organisatie Bergen Beweegt Natuurlijk, een organisatie die eigenlijk zoveel mogelijk mensen aan het bewegen probeert te krijgen. En dat bewegen ook heel leuk kan zijn, bewees wel deze tweede Fun Run.

Teams met tot de verbeelding sprekende namen als Minitoetjes, Paw Patrol, de Zilveruitjes, de Kneuzels en de Power Girls deden mee aan deze 3 X 2,2 km lange met diverse Fun Points ingericht Fun Run. Sla-ommen met een plastic pop bij het Rode Kruis, een digitaal vuurtje proberen te blussen bij de brandweer, ballonnen blazen na het verorberen van een beschuitje bij de vrijwilligers van Maasduinen Staete of autobanden om een pion manoeuvreren, er waren onderweg genoeg uitdagingen ingebouwd. ”Het is een goed georganiseerde en geïntegreerde chaos”, merkte een van de organisatoren op. En daar had ie helemaal gelijk in. Want hoewel alles kriskras door elkaar liep, droegen velen onder wie statushouders, vrijwilligers, verenigingen en ondernemers hun steentje bij aan deze Fun Run en beleefden de teams veel plezier aan de diverse ingerichte Fun Points.

Jong en oud ging vandaag van start na eerst een korte warming up bij Den Asseldonk. En daarna was het go… go. om aan het eind van de Fun Run al fluitend over de finish te gaan. Jongeren die na de run nog wat puf over hadden, konden hun laatste energie kwijt bij tienerdisco Ondeugd in Den Asseldonk.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest