Hoofdrol voor Harry Piekema in film ‘De Wilde Boerderij’


Harry Piekema oefent het op de ouderwetse manier snijden van het graan.

Zoals bekend gaat EMS FILMS, producent en maker van succesvolle bioscoopfilms als ‘De Nieuwe Wildernis’ een familiefilm opnemen in boerderij de Aldenhof op landgoed Bleijenbeek in Afferden. In deze film ‘De Wilde Boerderij’ gaat acteur en presentator Harry Piekema, bekend onder meer van zijn rol als aardige filiaalmanager in de AH-commercials de hoofdrol vervullen.
Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor de boerderijdieren. Zij hebben in dit achteraf en verlaten Noord-Limburgse boerderijtje het een beetje voor het zeggen gekregen. In de film die eind 2018, begin 2019 uitkomt, moet de hoofdpersoon zich op deze boerderij staande weten te houden. Maar of dat ook lukt….?

Vandaag 30 augustus kon Harry Piekema ter voorbereiding op zijn filmrol alvast kennismaken met de paarden, de boerderij en de Noord-Limburgse grond. Lopende achter drie werkpaarden oefende hij het snijden van het vorig jaar ingezaaide korengoed. De bedoeling is dat Piekema volgend voorjaar zomer als er opnames bij boerderij Aldenhof worden gemaakt, opnieuw met de paarden het land op moet. Voordat de opnames kunnen beginnen moet eerst nog een nieuw graanveld worden ingezaaid. Ook de inrichting van de boerderij wordt aangepast en teruggebracht naar de authentieke sfeer van de jaren ’50/’60 van de vorige eeuw.

Het boerderijtje ‘De Aldenhof’ ligt op landgoed Bleijenbeek aan een beekje, naast een tot de verbeelding sprekende kasteelruïne. Het boerderijtje is door A.S.R., eigenaar van landgoed Bleijenbeek, zolang beschikbaar gesteld aan EMS Films voor het maken van filmopnames. De film ‘De Wilde Boerderij’ wordt gemaakt in nauwe samenwerking met Het Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer en Nationaal Park De Maasduinen. Ook de gemeente Bergen steunt dit filmproject door het beschikbaar stellen van 300.000 euro. De gemeente Bergen hoopt dat met deze film de regio nog eens toeristisch stevig op de kaart wordt gezet.

 

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest