Huub en Riet nieuw prinsenpaar bij de Pikkuls in Afferden

Huub en Riet nieuw prinsenpaar bij de Pikkuls in Afferden

door | feb 11, 2018 | Afferden, Carnaval, Gemeente Bergen | 0 Reacties

Huub Megens (bijgenaamd ‘de ‘piep’) en zijn vrouw Riet zijn afgelopen zaterdagavond in partycentrum Kubbus in Afferden als het nieuwe prinsenpaar van de Pikkuls gepresenteerd. De uitkomst gebeurde in het bijzijn van het prinsenpaar van de Peijas en het prinsenpaar van de Sneuzels en vele belangstellenden.

Huub en Riet nemen de heerschappij over van Pikkulprins Jan en Pikkulprinses Jeanne. Zij moesten voor de uitkomst van het nieuwe prinsenpaar hun prinselijke bescheiden afdragen waaronder de sleutel die zij zaterdagmiddag tijdens de sleuteloverdracht in Den Asseldonk van burgemeester Manon Pelzer hadden ontvangen. Het was de eerste keer dat op initiatief van de burgemeester ook de seniorenprinsen in de gemeente Bergen zo’n sleutel kregen. Met de sleuteloverdracht geeft de burgemeester op symbolische wijze voor de vier carnavalsdagen ‘de macht’ over aan de carnavalsprinsen in de gemeente Bergen. Voor prinsenpaar Jan en Jeanne van de Pikkuls was die machtsoverdracht echter van hele korte duur want een paar uurtjes later kon Jan die sleutel al weer afgeven aan Prins Huub.
Na het uitkomen van Pikkulprins Huub en Pikkulprinses Riet waren Jan en Jeanne de eerste personen die het nieuwe prinsenpaar feliciteerden. Hierna volgden de andere aanwezigen maar carnavalsmaandag vindt bij Kubbus vanaf 13.30 uur een grotere receptie van het nieuwe prinsenpaar van de Pikkuls plaats.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest