Ideaal fietsweertje op Radwandertag

Een beetje wind, af en toe een zonnetje en in ieder geval droog, kortom ideaal fietsweer voor de internationale Radwandertag vandaag op 7 juli. In de gemeente Bergen viel dit fietsevenement samen met Festival Mosaïque en een Zomerse braderie op het Mosaïqueplein.

Tegen de 300 inschrijvingen kon het Bergense inschrijfbureau van de Internationale Radwandertag tegen 13.00 uur noteren. Een mooie opsteker voor de organisatie die voor alle deelnemers aan deze fietstocht een leuk prijzenpakket heeft samengesteld met als hoofdprijs een stevige fiets. De prijsuitreiking gebeurt tijdens de rust van de WK-finale van de Oranje leeuwinnen in de tent naast de Mosaïquetoren. Alleen deelnemers die dan ook daadwerkelijk aanwezig zijn komen in aanmerking voor een prijs.

In de grote tent naast de Mosaïquetoren viel er vanaf 10.30 uur al muziek te beluisteren van onder meer fanfare Les Montagnards en een gecombineerd optreden van die Berger Musikanten met de Alverlander Muzikanten uit Afferden. 

Op het Mosaïqueplein werd een zomerse braderie gehouden waar men bijvoorbeeld kennis kon maken met de glaskunst van Gerard Hultink, bijzondere keramische werken van Philly Hultink en van bijenwas gemaakte wenskaarten van Petra van Bree-Josten van Arabesk uit Aijen. 
Naast diverse andere kramen was ook Vogelasiel Bergen present alsmede John Jaspers met zijn huifkarwagen waarmee hij mensen door het mooie Maasduinengebied en Duitsland rijdt. Fietsers die veel volgens het landelijke fietsknooppuntennetwerk rijden, konden zich laten informeren over het Fietsmaatje, een makkelijk hulpmiddel bij het navigeren langs dit netwerk. 
Danslustigen konden meedoen met line-dansgroep Silver Eagels Line Dance die elke woensdagavond in Nijmegen of bij café de Pruuver in Afferden lessen verzorgt. Kortom er viel vandaag heel wat te beleven in het anders zo rustige Mosaïquecentrum van Nieuw Bergen.

Krat bier voor Wellse wagenbouwers

Krat bier voor Wellse wagenbouwers

Well | Zaterdag 15 februari gingen Toon en Fred van Watunweek 'op schuup' naar de Wellse wagenbouwers bij de loods van Frank Laarakker aan de Veenweg. Een van de kartrekkers van de Schuupers, Remi Heijmanns had naar aanleiding van de fotowedstrijd in de Maasduinen...

Nieuwe naam en prinsenpaar voor KBO Bergen

Nieuwe naam en prinsenpaar voor KBO Bergen

KBO Bergen heeft een nieuw prinsenpaar, prins Jan en prinses Miep. Ook heet de carnavalsafdeling niet langer meer de Lachertjes maar noemen ze zich voortaan de Erdvruuters. Het was een drukke bedoening op vrijdag 14 februari bij Den Asseldonk, want bijna 200 bezoekers...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht