In gesprek met migranten en vluchtelingen in Gennepse bieb

Zondag 13 januari houdt de bieb van Gennep, in samenwerking met Vluchtelingenwerk Gennep, een ontmoetingsdag van vluchtelingen en mensen die al lang in (de omgeving van) Gennep wonen. Iedereen is die zondag tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom om samen lekkere hapjes te nuttigen, materialen te lenen of rustig een tijdschrift te lezen.

Deze gezellige middag maakt deel uit van een bijzondere pilot, waarbij de bieb in de maanden januari en februari iedere zondag haar deuren opent èn een leuk programma verzorgt. In deze pilot is BiblioPlus op zoek om de bibliotheek verder te ontplooien als een plek waar men boeken kan lezen maar ook als een plek waar men elkaar kan ontmoeten, met elkaar in gesprek kan gaan en van elkaar kan leren.

Aangezien 2019 in het teken staat van het Jaar van de Ontmoeting èn 13 januari de Werelddag van de Migranten en Vluchtelingen is, gaat BiblioPlus Gennep op deze zondag het gesprek met elkaar aan. Iedereen heeft wel een mening over vluchtelingen. Soms is deze mening gebaseerd op feiten, maar vaker op misverstanden en vooroordelen. Een ontmoeting is dé manier om voor­oordelen weg te nemen en wederzijds begrip te kweken.

Onder het genot van muziek vanuit alle windstreken en authentieke, zelfgemaakte hapjes kunnen mensen op ongedwongen wijze met elkaar in gesprek gaan, verhalen uitwisselen en van elkaar leren. Vooraf aanmelden is niet nodig en de inloop is gratis. Uiteraard zijn ook kinderen van harte welkom.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad