Jeugd aan zet voor fusie voetbalclubs gemeente Bergen

Afgelopen week hebben er oriënterende gesprekken plaatsgevonden door afgevaardigden en voorzitters van drie voetbalverenigingen uit de gemeente Bergen. Insteek hiervan was om de jeugdspelers onder 17 en onder 19 jaar van HRC ’27 uit Afferden, Stormvogels uit Siebengewald en Montagnards uit Bergen samen te voegen om op die manier kwalitatief sterkere jeugdselecties te genereren.

De stand van zaken is dat HRC ’27 en Stormvogels op dit moment te weinig spelers hebben om representatieve jeugdelftallen op de been te brengen en dat een fusie van genoemde drie clubs een uitkomst kan bieden. De jeugdleden blijven daarbij gewoon lid van hun eigen club maar zullen worden ondergebracht in dit gezamenlijke initiatief. 

De afgevaardigden hebben daarom voorgesteld om voor de jeugd (-17 en -19) een fusieclub op te richten met een eigen naam, clublogo en tenues. Het is nu aan de jeugdleden of voor dit plan voldoende animo is, want uiteindelijk zijn het de spelers die de doorslag en het akkoord hiervoor moeten geven. Wanneer er voldoende draagvlak is voor deze fusieplannen zullen de clubs bij de KNVB de aanvraag indienen en zal al komend seizoen 2019-2020 met deze jeugdelftallen aan de competitie worden deelgenomen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht