Jorn uit Well zwemt 5x goud

Jorn uit Well zwemt 5x goud

door | 12,jun,2018 | Sport en Spel, Well | 1 reactie

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni vonden in Roermond de Limburgse Minioren Kampioenschappen Wedstrijdzwemmen plaats, meisjes en jongens geboren tussen 2006 en 2010 .

Namens zwemvereniging HZPC-Horst nam Wellenaar Jorn Sprunken ook deel aan deze kampioenschappen. Hij had zich hiervoor gekwalificeerd door gedurende het seizoen deel te nemen aan aangewezen wedstrijden.
Hij mocht deelnemen aan alle afstanden binnen zijn categorie Jongens Minioren 4, hierin zwemmen de jongens geboren in 2008. De afstanden waren 100 meter schoolslag, 100 meter vrije slag, 100 meter rugslag, 100 meter wisselslag en 50 meter vlinderslag.
Op de eerste dag mocht hij starten op 2 afstanden. Op de 100 meter schoolslag haalde hij na een spannende race direct goud. Hierbij verbeterde hij ook zijn persoonlijk record met 6 seconden. Daarna stond de 100 meter vrije slag (borstcrawl) op het programma. Ook hier haalde hij de gouden medaille na een mooi gezwommen race.

Op de tweede dag haalde hij nog eens 3 gouden medailles op de andere afstanden, waarbij als extra glans ook nog 2 persoonlijke records behaald werden. Bij thuiskomst hadden zijn broertje Ard en de oma’s mooi versierd en was er natuurlijk echte ‘Limburgse vlaai’

Nadat hij 17 en 18 Februari in Leiden ook al aan het Nederlandse Minioren Kampioenschap korte baan, 25 meter bad, had deelgenomen, mag hij nu ook op zondag 1 Juli starten op het Nederlands Minioren Kampioenschap lange baan (50 meter bad). Deze wedstrijd zal plaatsvinden in Dordrecht en hier zwemmen de 24 snelste zwemmers van Nederland binnen zijn categorie.

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest