Jubilarissen Schutterij Sint Petrus gehuldigd

Eerste pinksterdag betekent voor de Bergense schutterij per definitie koningsschieten. Op deze dag wordt uitgemaakt wie zich een vol jaar koning van Schutterij Sint Petrus mag noemen.

Na het openingsschot door pastoor Jo Janssen vangt de strijd om de vogel en de koningstitel aan. Maar voordat de strijd echt van start ging, zette voorzitter Cees van Haperen nog eerst drie leden in het zonnetje. 
Zo werd Rinus Maas en al 63 jaar lid van de schutterij benoemd tot erelid. Vanwege zijn gezondheid mag hij niet meer schieten maar is nog steeds een van de steunpilaren van de Bergense schutterij. ”Over 2 jaar ben ik 15 jaar vaandeldrager en 50 jaar commandant’, zegt het kersverse erelid. Voor zijn vrouw Alie was er een mooie bos bloemen. Penningmeester Mark de Kok ontving van de voorzitter een speldje voor zijn 25-jarig lidmaatschap terwijl zijn Karin de bloemen ontving. Tevens was er een speldje voor Sjaak Simons voor 40 jaar trouw lidmaatschap. Een aantal jaren heeft hij de functie van secretaris vervuld en is nog steeds elke zaterdagochtend actief als ‘oud ijzer kel’ bij de oud ijzer inzameling van de schutterij. Na de huldiging volgde het Limburgs volkslied en kon de strijd om de koningstitel beginnen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 72)
Coronavirus nekt ook gemeentelijk koningsschieten

Coronavirus nekt ook gemeentelijk koningsschieten

Het Coronavirus laat ook het gemeentelijk koningsschieten niet onberoerd. Dit treffen voor schutterijen en gildes uit de gemeente Bergen stond gepland op donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag. Schutterij Prins Hendrik uit Afferden is dit jaar verantwoordelijk voor de...

Traditie Köpkesmert houdt stand

Traditie Köpkesmert houdt stand

Een unieke traditie, de Köpkesmert in Aijen op zaterdag 18 januari was alweer de zeventigste editie ter gelegenheid van de nagedachtenis van Sint Antonius Abt, die samen met Sint Agatha de patroonheilige van het Gilde Aijen is. Er werd volop geboden op de...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad