Jubileumtaart van JongNL Limburg voor Math Kleintjes

Voormalig groepsleider van JongNL Bergen Math Kleintjes, beter bekend als Atta Matta’ heeft begin januari als waardering voor zijn verdiensten van JongNL Limburg de gouden speld van verdiensten ontvangen. Afgelopen zondag kwam daar in het kader van het 75-jarig bestaan van JongNL Limburg nog een mooi versierde jubileumtaart bij. De 17-jarige Maud Hebben had als lid van JongNL Bergen Math voor deze zoete jubileumonderscheiding voorgedragen.

JongNL Limburg met 40 plaatselijke afdelingen, 4500 kinderen en 1700 vrijwilligers bestaat 75 jaar. Deze mijlpaal wordt naast andere feestelijke activiteiten gevierd met de maandelijkse uitreiking van een taart aan iemand binnen JongNL die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Voor januari viel deze eer dankzij Maud te beurt aan Math Kleintjes. Math is na 40 jaar vanwege zijn gezondheid noodgedwongen gestopt als leider bij JNBergen en woont in verzorgings- en verpleeghuis Norbertushof in Gennep.

Zondagmorgen 16 januari stonden Kim Sijben, Sander Keizer en Leon Hoenen van JongNL Limburg bij Maud uit Bergen op de stoep. Maud mocht een taart versieren waarmee ze een uurtje later Math Kleintjes zou gaan verrassen. Maud is al 10 jaar lid van JongNL Bergen en gaat elke week met plezier naar de club waar zij zeker leidster wil worden. Maud studeert aan het ROC-MBO-College in Nijmegen waar ze de studie Verpleegkunde volgt. Momenteel loopt zij stage bij verzorgings- en verpleeghuis Norbertushof in Gennep.

”In Norbertushof zitten mensen die hulp nodig hebben. Meestal zijn dat oudere mensen. Ik zag mijn groepsleider Math Kleintjes tussen al die oudere mensen zitten. Ik schrok wel een beetje. Hij was leider toen ik 7 jaar was en dat wel 4 jaar lang. Hij is een rustige man waar je goed mee kon praten, maakte altijd veel grapjes en was creatief. Elke week verzon hij weer een nieuw spel. Door hem vond ik het zo leuk bij JongNL. Math maakte ook altijd veel foto’s, dat is nu nog zijn passie. Toen ik de brief kreeg over de taartenactie heb ik direct gereageerd”, vertelt de enthousiaste Maud.

Math Kleintjes was totaal verrast toen Maud, met een smile van oor tot oor, zijn kamer in Norbertushof binnenkwam met de taart versierd met voorwerpen van fondant, die voor hem geknutseld waren. Daarna sloten veel familieleden aan om samen met Math te genieten van dit feestelijke moment.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad