Kamerlid Chantal Nijkerken bezoekt INTOS

Maandag 8 oktober jl. bracht Tweede Kamerlid Chantal Nijkerken, op uitnodiging van de VVD, een bezoek aan INTOS in de gemeente Gennep. Mevrouw Nijkerken komt uit Limburg en is sinds 2015 kamerlid. Daarvoor was ze zes jaar lang wethouder van sociale zaken in twee Limburgse gemeenten. Mevrouw Nijkerken heeft de het woordvoerderschap voor o.a. Participatiewet (bijstand en WSW) en Wajong en draagt het sociale beleid een warm hart toe.

Mevrouw Nijkerken werd ontvangen door de fractievoorzitter van de Gennepse VVD en drie burgerraadsleden. Vanuit de gemeente waren twee wethouders en een beleidsmedewerker aanwezig.
Tijdens de rondleiding, die door de directeur en de manager arbeidsontwikkeling werd gegeven, ontstond er direct een levendige discussie. Mevrouw Nijkerken wist waar ze het over had en kon op hoofdlijnen én op detail de juiste vragen stellen. Met trots presenteerde INTOS aan haar de Poort voor Inclusie: de aanpak voor het direct aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. INTOS werkt intensief samen met diverse werkgevers, UWV, scholen, inburgeringsinstituut en gemeenten om een gevarieerd aanbod te bieden aan alle inwoners met een achterstand.

Dit zagen we ook tijdens een uitstapje naar een lokale werkgever ‘BOVEMA’. Hier werken mensen vanuit WSW, participatie en inburgering.
Bedrijfsleider Mark Roelofs verzorgde een rondleiding, waarbij hij enthousiast vertelde over het product van BOVEMA en over de rol die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in zijn bedrijf spelen. “Met een goede en open ondersteuning bloeien mensen op als ze aan het werk kunnen!”.

Mevrouw Nijkerken sprak vol lof over de proactieve en integrale aanpak die zij in Gennep zag.“Hoewel ik vaak voor het vormen van grotere gemeenten ben (opschaling), zie ik bij jullie wel een voorbeeld hoe kleinschaligheid en een overzichtelijk netwerk ook een kràcht kunnen vormen.”

Tekst: Gemeente Gennep

door | okt 9, 2018 | Heijen, Politiek

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest