KERN Bergen wil Hall of Fame

KERN Bergen wil Hall of Fame

door | aug 9, 2017 | Gemeente Bergen, Politiek | 0 Reacties

Als het aan de Bergense politieke partij KERN ligt komt er een eregalerij voor inwoners van deze gemeente die een bijzondere sportieve prestatie hebben geleverd. Deze eregalerij in de vorm van een Hall of Fame of een Wall of Fame zou in of bij het gemeentehuis te Nieuw Bergen gerealiseerd kunnen worden. Twee jaar geleden heeft KERN al een vergelijkbaar voorstel gedaan maar daar is niets uitgekomen. Deze keer heeft de fractie van KERN schriftelijk vragen gesteld aan Burgemeester en Wethouders over het realiseren van een eregalerij. Aanleiding vormt Lieke Martens uit Nieuw Bergen die door de UEFA is verkozen tot ‘Beste Speelster van het Europees Kampioenschap voetbal voor dames 2017′. Zoals iedereen weet is dit EK gewonnen door de Nederlandse dames na een klinkende 4-2 overwinning op Denemarken.

Volgens KERN-raadslid Frans Camps zijn er nu al meer personen uit de gemeente Bergen aan te wijzen die een plaats in de eregalerij zouden kunnen krijgen. Hij noemt onder meer Willem Janssen uit Well, nu aanvoerder van de eredivisie voetbalclub FC Utrecht en al jaren spelend op het hoogste voetbalniveau; Raymund Swertz uit Afferden die al meerdere keren het Nederlands- en Europees kampioenschap biljarten in verschillende klassen op zijn naam heeft staan. Camps denkt ook aan Jaap Kersten uit Siebengewald die vijf keer de Tour de France volledig reed en de veel te jong overleden Rob Mulders uit Well, een topwielrenner die zowel de Tour als de Vuelta deed, en uiteraard aan nog veel meer wedstrijden deelnam.

Zo’n eregalerij kan volgens Camps zorgen voor een positievere uitstraling van deze gemeente, een voorbeeld, stimulans en uitdaging zijn voor jonge sportievelingen en uiteraard een blijvende herinnering vormen aan alle sporters die een buitengewone prestatie hebben neergezet.

Bron: Bergen Limburg Online

[rns_reactions]
Weys - speciaal
de_smid_fc-logo-samengesteld-01

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest